Lehet nagy probléma, ha xanax elvonási tünetek enyhítésére valerianat szedek?
Szeretném abbahagyni a xanaxot (már csak 0,25 mg-ot kellene elhagynom), de sehogy sem sikerül, mert nagyon erősek az elvonási tünetek. Igaz a valeriana betegtájékoztatójában benne van, hogy "Ellenjavallat: egyéb gyógyszerekhez kialakult gyógyszerhozzászokás illetve alkoholfüggőség esetén.", illetve "A készítmény hatását befolyásolhatják egyéb nyugtató hatású, az idegrendszerre ható készítmények,(...) A kölcsönhatások akkor is kialakulhatnak, ha a fenti gyógyszereket a közelmúltban szedte."
Mit gondoltok?
Egy időben az egyik lónak kellett xanaxot adni, 0,5mg-ot, és simán kiütötte, egész nap teljesen bamba volt.
Nézd, nehéz küzdelem lesz, de mi lenne, ha megpróbálnád lecserélni gyógynövényekre?
Ehhez csak akaraterő kell és semmi más, plusz kérj tanácsot az orvosodtól, elvégre valakinek fel kell írnia.
sztem ezzel inkább orvoshoz fordulj, nem egyszerűek ezek a gyógyszerkölcsönhatások.
Ő valószínüleg tud javasolni valamit...
Így van!Leszokni csak fokozatosan lehet!
6 éve kezdtem napi 3x 0,25 aztán 2x,most csak reggel veszek be egy szemet.Én is le szeretnék szokni,nem egyszerű,de ha már elérem, hogy elég egy fél szem,haladok affelé.
Az orvosom is ezt javasolta,plussz én szedek mellette antidepi gyógyszert,arról is le kéne szokni:((
Valeriana..., azaz macskagyökér.
Sok évvel ezelőtt tettek bele valamit, ami hatott is, de jelenleg üresen szinte csak placebo kategória - recept nélkül irreálisan drágán kínálva a reményt.
Szerintem jó ötlet, hasonlóan jó lehet homeopátiás szer is pl. Sedativ pc. Valószínűleg már csak arra van szükséged, hogy bevegyél valamit, és már hat is.
onnan már csak tudatosítanod kell, hogy placebo reszponder vagy :)
és elhagyhatod
Különben, amíg nem kell fokozni a dózist Xanax-szal is éldegélhetsz.
Nem muszáj erőltetni a leszokást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!