Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pánikbetegség? Mivel jár ez?...

Pánikbetegség? Mivel jár ez? Hogy tudok segíteni neki?

Figyelt kérdés

Ha kiderül egy ismerősömről, hogy pánikbeteg, és néha rohamai vannak, akkor az mivel jár? Milyen szituációkat érdemes kerülni vele, mi válthatja ezt ki? Ha rájön a roham, hogy tudok segíteni neki?

Nem akarom elbagatellizálni a dolgot, de én eddig azt hittem, hogy ez a "kamubetegség", és olyanok generálnak ilyen jellegű problémát maguknak, akik nagyon ráérnek és sosem volt még igazi gondjuk... Most viszont megijedtem.

2017. okt. 2. 09:59
 1/6 anonim ***** válasza:

Attól függ, mihez kapcsolódik.

A tünetek pedig: heves szívdobogás, nehéz légzés, halálfélelem lehetnek.

2017. okt. 2. 10:18
 2/6 anonim ***** válasza:
Természetesen létezik a pánikbetegség, nem kamu. Egyénfüggö, hogy mi váltja ki, sokszor a tömeget, bezártságot, tömegközlekedési eszközöket nem bírják a pánikbetegek. Ha rájön a roham, a legtöbbet megnyugtató szavakkal segíthetsz, el kell neki magyarázni, hogy nem szivrohama van, legtöbb pánikrohamnál ezt hiszi az érintett és nagyon kemény rosszullétet tud okozni.
2017. okt. 2. 10:28
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez baromira nem ilyen egyszerű.

Én 15 éve vagyok pánikbeteg, ma már tök jól vagyok, de az elején nekem bárki magyarázhatott volna bármit egy roham alatt, semmit nem segített.

El kell mennie orvoshoz, mert ez így nem olyan egyszerű.

2017. okt. 2. 12:24
 4/6 anonim ***** válasza:
3-as, én is pánikbeteg vagyok. Mégis mi más segíthetne roham alatt, mint hogy igyekszik megnyugtatni? Az, hogy dokihoz megy gondolom alap, de itt nem ez volt a kérdés, hanem, hogy barátként hogyan viselkedjen vele.
2017. okt. 2. 12:50
 5/6 A kérdező kommentje:

Most egy zsúfolt, zárt tér váltotta ki nála a rohamot. Pedig előtte állítólag vett be Frontint is... Amúgy az nem lehet, hogy tudta, hogy ilyen helyre megyünk, és már eleve rágörcsölt, hogy biztos rohama lesz (hisz' gyógyszert is vett be), és ezért lett rohama? Mármint tudatalatt saját magának váltotta ki azzal, hogy már eleve ezen görcsölt... vagy ez nem így működik?

Próbáltam nyugtatni, elterelni a figyelmét, nem sok sikerrel. Végül el kellett jönnünk a helyről, ami elég kellemetlen volt, megijedtem ettől a szitutól.

2017. okt. 2. 13:29
 6/6 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy az is kiváltja, hogy előre görcsöl rajta, a végeredmény szempontjából szerintem tök mindegy, mert úgysem tud változtatni ezen, legközelebb is rá fog görcsölni, lehet, hogy több frontin kellett volna, illetve a frontin csak a tüneteket nyomja el, kellene mellé antidepresszánst is szednie, már ha a gyógyszeres utat választja.
2017. okt. 2. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!