Pánikbetegség? Mivel jár ez? Hogy tudok segíteni neki?
Ha kiderül egy ismerősömről, hogy pánikbeteg, és néha rohamai vannak, akkor az mivel jár? Milyen szituációkat érdemes kerülni vele, mi válthatja ezt ki? Ha rájön a roham, hogy tudok segíteni neki?
Nem akarom elbagatellizálni a dolgot, de én eddig azt hittem, hogy ez a "kamubetegség", és olyanok generálnak ilyen jellegű problémát maguknak, akik nagyon ráérnek és sosem volt még igazi gondjuk... Most viszont megijedtem.
Attól függ, mihez kapcsolódik.
A tünetek pedig: heves szívdobogás, nehéz légzés, halálfélelem lehetnek.
Hát ez baromira nem ilyen egyszerű.
Én 15 éve vagyok pánikbeteg, ma már tök jól vagyok, de az elején nekem bárki magyarázhatott volna bármit egy roham alatt, semmit nem segített.
El kell mennie orvoshoz, mert ez így nem olyan egyszerű.
Most egy zsúfolt, zárt tér váltotta ki nála a rohamot. Pedig előtte állítólag vett be Frontint is... Amúgy az nem lehet, hogy tudta, hogy ilyen helyre megyünk, és már eleve rágörcsölt, hogy biztos rohama lesz (hisz' gyógyszert is vett be), és ezért lett rohama? Mármint tudatalatt saját magának váltotta ki azzal, hogy már eleve ezen görcsölt... vagy ez nem így működik?
Próbáltam nyugtatni, elterelni a figyelmét, nem sok sikerrel. Végül el kellett jönnünk a helyről, ami elég kellemetlen volt, megijedtem ettől a szitutól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!