Voltál már pszichológusnál, pszichiáternél? Milyen tapasztalatid voltak?
Megpróbálhatod,de ne várj csodát.
Viszont arra számíts,hogy a pénzed úgy folyik át az ő zsebébe,mint a vízesés.
Ahogy a második válaszoló írta. Egy alkalommal nem oldódik meg a problémád, és óránként fizethetsz 5-10000 Ft-ot.
Havonta sem kevés, de ha hosszú távú terápiára jársz, nyúlhatsz bőven a zsebedbe. Annyit nem ér. (szerintem)
Kérdés még, hogy hányadik alkalom után tudsz megnyílni...
2-es vagyok.
Szociális fóbia miatt voltam elég mély ponton.
Felkerestem erre specializálódott pszichológust.
Kb.12 alkalommal voltam nála,alkalmanként 50 perc.
Semmi nem változott,csak kb.100 ronggyal vékonyabb lettem.
Biztos van olyan pszichológus,aki talán hatásos(abb),de én azt veszem észre,hogy elmondják,amit bemagoltak az egyetemen,aztán zsebre vágják a nem kevés pénzt,amiből utaznak,jól élnek,stb.,és tökre nem sajnálnak senkit,a beteg meg ugyanúgy szív tovább.Ilyen világot élünk...
Én saját magam "kezelem" a problémámat,többet ér,mint elmesélni a nyomoromat egy idegen embernek,ráadásul még fizetni is érte.
A testvérem fiával is vannak gondok,ő is hordta a gyerekét anno psz.-hoz.Folytak ki a százezrek,és most is ugyanaz a gond.
Biztos van bennem makacsság,de én megtanultam,hogy a "sérült" embereket úgy ki tudják használni,hogy az hihetetlen,és mindenki a saját javait nézi.
Én klinikai pszichológushoz mentem egyszer, pár éve, nála nem kellett fizetni. Viszont én nem éreztem utána semmiféle változást, őszintén szólva. (Igaz, eleve picit szkeptikusan álltam a dologhoz.) Akkor, ott jól esett, hogy volt kivel beszélgetni, megosztani a problémáimat, de ez csak átmeneti megkönnyebbülés volt, és erre teljesen felesleges volt egy vadidegent megkeresni. Reméltem, hogy legalább valami tanácsot tud adni, hogy hogyan léphetnék előre, de igazából semmi olyat nem tudott mondani a 8 alkalom alatt, amit magamtól ne tudtam volna előtte is. Sőt, kifejezetten irritált, hogy a pszichológus csajszi másból sem állt, mint csupa együttérző, szomorú pofavágások és általános tanácsok, már-már közhelyek sokaságából. Ennyit az is ért volna (vagy még többet is), ha a kezembe veszek valami önismereti, self-help könyvet.
A problémámon nem segített, a végén semmi maradandót nem mondott el. Azóta változtak a dolgok az életemben szép lassan, de mindezt magamnak köszönhetem, nem pedig a pszichológusnak.
Ez az én tapasztalatom. Lehet, hogy más pszichológusok nem ilyenek, de én már nem látom értelmét. Nem vártam csodát, de minimális mértékben sem javult az életem a "tanácsaival". Pedig nem a megnyílás hiánya volt a gond, ugyanis én kb. első perctől kezdve zúdítottam rá mindent...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!