Voltatok már internetfüggőséggel pszichológusnál, pszichiáternél?
Hmm.. nem is lenne rossz ötlet? :D
Vagy mégis fölösleges lenne. A netfüggés pótcselekvés. Nyilván azért tud kialakulni, mert valaki megteheti.. és mert olyan szétszórt az akarata, hogy konkrétan meg is teszi. Ez akkor baj ha más dolgokat hanyagol miatta.. amik amúgy fontosak lennének. Bár kinek mi fontos?
Ha TUDOD magadról hogy ez a helyzet, akkor viselkedj tudatosan. A pszichológus is csak arra világíthat rá külső megfigyelőként hogy értelmetlen függeni, esetleg megtaláljátok az okát.. Erre magad is rájöhetnél, kicsit el kell gondolkodni.
Én egy csomó kellemetlen dolgot halogatok a fórumozással. Sok mindennel nem akarok szembenézni, részint önmagammal. Így inkább elba.szom az időmet.
voltam már pszichológusnál, de nem elvonón. az én véleményem az, hogy nem segítenek semmit. magadtól kell leszoknod. ez csak tőled függ. ne fizesd be a netet és probléma megoldva.:D
amúgy szerintem keress egy másik hobbit. kezdj el sportolni, barátokkal lógni, bulizni, legyen napi terved, szoros időbeosztásod. hidd el, ha nem marad időd gépezni, észre sem fogod venni, hogy hiányzik.
Érdekes, amit az 5-ös mond, hogy mennyit változik a világ :-) Sok igazság van benne. Az internet valóban megkönnyíti a mindennapjainkat.
Az ma sem baj szerintem, ha valaki sokat internetezik és így tájékozódik, ismereteket szerez, tartja a kapcsolatot távol élő ismerőseivel stb. A függőség, a szó szoros értelmében vett függőség azonban itt sem jó, ahogyan semmilyen más esetben sem. Pl. minek naponta 30-szor megnézni a facebookot vagy a gyakorikerdeseket? :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!