Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit csináljak ha nem merek...

Mit csináljak ha nem merek egyedül felszállni a buszra?

Figyelt kérdés
Felek hogy valaki elkezd majd rólam beszélni vagy nevetni fognak rajtam. Rettegek hogy mi lesz ha nem tudok majd leülni mert nem lesz hely és állnom kell. Attól is felek hogy sokan lesznek, a tömegbe nem érzem jól magam,felek hogy valamit rosszul csinálok vagy csak megbotlok valamiben és mindenki rólam fog majd beszélni. Szerintetek mit csináljak vagy ez mitől lehet? 17/L

2017. szept. 17. 17:34
1 2
 11/15 anonim válasza:
0%
Nem kell egyből szakemberhez fordulni. Az ilyesmit le kell győzni. Addig félünk valamitől még le nem győzzük azt a félelmünket. A héten én is találkoztam a buszon egy ismerősömmel aki tetszik nekem és megbotlottam miközben szálltam fel de leszartam. Bárkivel megesik az ilyesmi. Honnan hova szoktál menni? Elég ha privátban leírod és ha ne adj isten ugyanazzal a busszal járunk segítek.
2017. szept. 17. 22:12
 12/15 szenes43 ***** válasza:
Voltam én is így. Ez a pánikbetegség egyik formája. Abból adódik hogy 0 az önértékelési mutatód. Ódákat tudnák zengeni hogy mikor felszálltam a tömött buszra hogy feldobogott a szívem és mondom mindjárt összeesek és mindenki engem fog nézni. Később már a zebrán is így éreztem ha zöldre váltott a lámpa.Rendkívül megalázó és személyiség romboló. Sikeresen kilábaltam ebből bár mondjuk a körhintát kihagynám de a metró mozgólépcső kísérővel jól megy.
2017. szept. 20. 09:11
 13/15 hosszúhajú ***** válasza:
jesszus miket tudtok írni! depresszió meg ne törődj vele, meg győzd le.. - először is, ez marha kevés infó, mert ebből nem lehet diagnózist felállítani, másrészt meg tudnunk kell mikor jelentkezik még, milyen helyzetekben, van-e kiváltó oka, ami ugyanaz mindig, vannak-e fizikai tünetei, irreális helyzetekben jelentkezik-e, folyamatosan fennálló érzésről van-e szó... Mert ha pl olyan, ami nem kötődik a buszhoz, vagy egy bizonyos helyhez, és az aggodalom, helytől függetlenül is átszövi a napot, és bármi kiválthatja, a bolton és a buszon kívül, és akadályoz a napi életvitelben, és még erős fizikai tünetek is kísérik, akkor generalizált szorongás is lehet. ami meg nem játék.
2017. szept. 21. 21:44
 14/15 szenes43 ***** válasza:
#13-as senki sem mondta hogy játék,én akinél évekig megvolt a pánikbetegség én aztán tudom mivel jár. Sajnos bár cáfolják szerintem logikus hogy depresszió lesz a vége. A pánikbetegséget könnyű diagnosztizálni mert először 1-2 dologhoz kötődik azután széles spektrumot fog felölelni. Az önbizalom teljes leépülése,majd a lakásból kilépés sem megy. Ekkor lehet depresszióra gyanakodni.
2017. szept. 22. 09:55
 15/15 hosszúhajú ***** válasza:
tudom..
2017. szept. 22. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!