Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Orvosok/ideggyógyászok!...

Orvosok/ideggyógyászok! Milyen betegség (ek) ez (ek)?

Figyelt kérdés
Tegnap este néztem az m1-en az 'Életed sem drága' c. thrillert, meg már sok ilyen filmet láttam, és elgondolkoztam, hogy vajon milyen betegsége lehet azoknak az embereknek, akik pl. megszállottként üldöznek a szerelmükkel valakit, és képesek még ölni is, vagy bármit megtenni h megszerezzék?! Vagy ott van pl. az az apa aki lemészárolta a családját, (nemrég volt a híradóban), milyen idegrendszeri betegsége lehetett, ami erre késztette? Mert azt mondták, h pszichiátrián kezelték súlyos depresszióval, na de nekem akármilyen depresszióm lenne, nem lennék képes ilyesmire!!! Hogy van ez?
2010. máj. 26. 08:56
 1/9 A kérdező kommentje:
azokra értem, akiket a köznyelv pszichopatának nevez
2010. máj. 26. 09:07
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem vagyok orvos, de ezt "tévképzetnek" hívják. Vagyis bebeszél valamit, ami igazából nem a valóság. . Ehhez társulhat gyakran üldözési mánia (valaki mindig figyeli őt) , beteges féltékenység, depresszió.
2010. máj. 26. 09:12
 3/9 anonim ***** válasza:
Én sem vagyok ideggyógyász, de a munkám során volt egy eset, ami felkavarta a közvéleményt. Egy fiatal lányról volt szó, aki otthon megszülte a gyermekét, majd megfolytotta és bezárta a szekrénybe. Pszichiátert kerestem meg és interjút készítettem vele, miért tesznek ilyen kegyetlen dolgot emberek? Ez csak egy példa: - ja és egy eset a sok közzül - azt mondta az orvos: Számos oka lehet, a szégyen, hogy terhes lett és titkolta, a másik pedig a fájdalom, amit átélnek a szülő nők szülés közben, így bosszulják meg, vagyis a gyermeket állnak bosszút fájdalmukban. Azt is mondta az orvos- ő egyik szülő nőt sem engedne otthon szülni, mert váratlan pszichés megnyílvánulások léphetnek fel, ami akár az anyára és a gyermekre is veszélyes lehet. Azt írtad az utolsó mondatodban, bármilyen depressziód lenne nem lennél rá képes!!! Sajnos a depresszió és a kezeletlen depresszió mindenkinél más-és más tüneteket okoz. Lehet kevert is, például skizofréniával, ami ugye egy beteg emberben két fajta személyiségre utal, és nem lehet tudni előre milyen agresszivitást hoz ki belőle.
2010. máj. 26. 09:46
 4/9 A kérdező kommentje:
Úristen!!!:S:S:S ez nagyon durva...
2010. máj. 26. 09:50
 5/9 anonim ***** válasza:

Én sem vagyok ideggyógyász.

Bizony lehet depresszió is... A mániás vagy rekurrens depresszió kezeletlenül iszonyat dolgokat művel az emberrel. Egyesek mániás szakaszban hangokat hallanak, amik bár olyan, mintha kívülről szólnának, de valójában az ő rejtett gondolataik, vágyaik tetteik azok, amiket visszahallanak. A skizofréniának hasonó tünetei vannak, de a depressziónál ezek a hangulatok egyfajta ciklikusságban jönnek.

Emellett vannak kényszerbetegek is. A kényszerbetegség jószerivel kezelhetetlen, maximum szedációval lehet enyhíteni rajta, és az élet folyamán csak rosszabbodik. A kényszer lehet teljesen ártalmatlan, de lehet ön és közveszélyes is.

És természetesen egy mentálisan teljesen egészséges embernek is vannak olyan részei, melyek sötétek, melyeket sokat és sokáig folyt el, és bizonyos spontán szituációk kitörésre késztethetik ezt a részt.

Összetett dolgok ezek...

2010. máj. 26. 11:12
 6/9 anonim ***** válasza:
Az előző jól leírta a dolgokat, csak a kényszerbetegséggel kapcsolatban tévedett. A kényszerbetegség szorongásos zavar. A kényszergondolatok irányulhatnak olyan cselekedetre, ami ön és/vagy közveszélyes, de épp az a lényege, hogy ezek akaratlan gondolatok, amik idegenek az adott személytől, akarata ellenére jönnek elő. A beteg sosem teszi meg, de szorong, bűntudata van... Ez a betegség lényege.
2010. máj. 26. 15:34
 7/9 anonim ***** válasza:
Sajnos itt nincsenek orvosok, és ideggyógyászok sincsenek. Legközelebb ha megnézel valamilyen szart a TV-be, mindjárt az Akadámia elnökéért kiálts.
2010. máj. 26. 23:04
 8/9 anonim ***** válasza:

A kényszer gondolatok és a kényszer betegség nem mindig járnak kéz a kézben... A kényszer betegség, amire én gondoltam, önálló kórkép és kényszer cselekvésekkel jár, kényszer gondolatok nem minden esetben vannak. A kényszer betegség az egyetlen, amire még nincs gyógyszer.

A kényszer gondolatokra igaz, amit leírtál, de az csak egy tünete a kismillió szorongásos kórképeknek, ezért kezelhető... Persze annyi átfedés van kórképek és tünetek között, hogy ezt én, mint laikus fel sem foghatom ésszel.

Szóval én inkább azt mondanám, hogy semmelyikünk sem tévedett....

2010. máj. 27. 15:23
 9/9 A kérdező kommentje:

23:04 felesleges volt kommentet írnod, egy hülye bunkó vagy, én csak biztos válaszokat szerettem volna!!!!!!!!

a többieknek KÖSZÖNÖM!

2010. máj. 28. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!