Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehetséges olyan csokoládéfügg...

Lehetséges olyan csokoládéfüggőség, mint amilyen a piásoknak az alkoholizmus? Segíteni tud ebben valaki?

Figyelt kérdés

Egy alkoholizmussal kapcsolatos oldalon olvastam az alábbiakat az "alkoholizmus 5 jele" alatt

1."Életvitele részévé vális az ivás". Nekem a csokoládéra igaz ez.

2."Erősen vágyódik az ital után". Csokoládé után. Nem tudom jól leírni, de kb. bármilyen baromságot megteszek érte, kis tételben sikkasztok, vagy bármit csak hozzájussak.

3."Nem tud mértéet tartani az ivásban" A csokoládéban. Van hogy heti több, mint egy kilogramm lecsúszik.

4."Növelnie kell az adagot azonos hatásoz". Pontosan. Régen napokig ettem egy tábát, most táblákat ezsem egy napon.

5.Elvonási tünetek. Sajnos nagyon is. :(

Sajnos ezzel senkihez nem fodulhatok, mert kinevetnek, nem veszik komolyan. Jelenleg csak azért nem hízom tőle, mert próbálok mozogni, illetve a maradék étkezésem rendkívül szerény. De minden pénzem a csokoládéra megy, ma is ettem két táblával. És sosem tudok leállni, mindig azt veszem észre, hogy megint vettem és megettem. Depressziós tüneteket utatok, ha nem kapom meg és nem javult pár nap után sem.

Tdna ebben segíteni valaki?

#csokoládé #függőség #senkit nem érdekel #szomorú életem van #atípusos depresszió
2017. aug. 30. 21:42
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Elmondom, hogy a csokoládé ugyanúgy fokozza a boldogsághormonok termelődését, mint pl a kokain, így függőséget is tud okozni. A csoki nyilván nem olyan káros, mint a drog, de neked már kezdened kell valamit a problémával. Jó taktika, ha a függőségedet helyettesíted egy másik hasznosabb függőséggel (viccen kívül). Sport, takarítás, stb. A csokit ugyanúgy lassan kell csökkenteni, mint pl a nyugtatókat. A kieső adagokat eleinte helyettesítheted pl kekszel, később joghurttal, gyümölccsel. Simán kérheted addiktológus segítségét, nem fognak kinevetni, és ismerik a leszokás praktikáit.
2017. aug. 31. 10:10
 12/12 anonim ***** válasza:
Mindenképp kérj segítséget. Először is arra kell majd rájönnöd a pszichológus segítségével, hogy milyen (lelki) oka van, mert biztos, hogy pszichés alapon tömsz magadba ennyi csokit. Ha ez megvan, szép lassan kezelve a problémát, elkezdheted kicsi adagokban megvonni magadtól, amit pl. gyümölccsel helyettesíthetsz. De amíg nem tudod az okát, hogy miért szoktál rá ennyire, nem fogsz tudni lemondani róla. És akkor sem kell teljesen, de azért ne több táblát egyél meg egy nap, hanem eleinte mondjuk egy héten egy táblát, aztán felet stb.
2017. aug. 31. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!