Lehetséges olyan csokoládéfüggőség, mint amilyen a piásoknak az alkoholizmus? Segíteni tud ebben valaki?
Egy alkoholizmussal kapcsolatos oldalon olvastam az alábbiakat az "alkoholizmus 5 jele" alatt
1."Életvitele részévé vális az ivás". Nekem a csokoládéra igaz ez.
2."Erősen vágyódik az ital után". Csokoládé után. Nem tudom jól leírni, de kb. bármilyen baromságot megteszek érte, kis tételben sikkasztok, vagy bármit csak hozzájussak.
3."Nem tud mértéet tartani az ivásban" A csokoládéban. Van hogy heti több, mint egy kilogramm lecsúszik.
4."Növelnie kell az adagot azonos hatásoz". Pontosan. Régen napokig ettem egy tábát, most táblákat ezsem egy napon.
5.Elvonási tünetek. Sajnos nagyon is. :(
Sajnos ezzel senkihez nem fodulhatok, mert kinevetnek, nem veszik komolyan. Jelenleg csak azért nem hízom tőle, mert próbálok mozogni, illetve a maradék étkezésem rendkívül szerény. De minden pénzem a csokoládéra megy, ma is ettem két táblával. És sosem tudok leállni, mindig azt veszem észre, hogy megint vettem és megettem. Depressziós tüneteket utatok, ha nem kapom meg és nem javult pár nap után sem.
Tdna ebben segíteni valaki?
Szerintem egyél mézes kenyeret, édes kekszet vagy valami ilyet, mert te édességfüggő vagy. Nem rendszeresen, de nekem is lecsúszott már naponta egy tábla meg egy csokinyuszi is szóval sejtem.
Helyettesítsd mézzel az nem annyira káros. De csak fokozatosan!
Tévedés, hogy nem olyan káros. Idő után bizony el fogsz hízni, bizony eljön a cukorbetegség, a magas vérnyomás, mivel mást nem eszel fellépenek (méghozzá hamar) különböző hiánybetegségek, és ha pl. sok bolti lopásért is jár ám börtön.
Addiktológust és/vagy pszichológust javaslok neked. És gratulálok a felismeréshez. Tényleg. Hajrá! :)
Jelen, én vagyok az élő példa. Számomra totálisan drog függőséges volt a csoki, ha nem ettem kívántam, ha megvontam szenvedtem. A cukor is kábítószer, csak legális.
És jelentem majdnem 2 hónapja tiszta vagyok, az összes cukor amit beviszek az gyümölcscukor néha valami gyümölcsből.
Nagyon erős elhatározás kell. Én kövér voltam és emiatt vetettem véget neki, az elején szenvedtem, volt mellettem egy félig megevett zacskó nápolyi, úgy voltam vele, egy belefér, megettem 2 perc múlva felfaltam mind. 1 hónap alatt eljutottam oda, hogy totálisan nyugodtan sétálok el az édesség osztály mellett a boltban, totál nem kívánva, nem is izgat, hogy ott a sok édesség, nem kívánom.
Nekem is van, és? :)
Párom mindig azt mondja, rengeteg csokit meg kellene ennem, hogy elhízzak (169/50 vagyok most), így ő hozza nekem. :P
Éjszaka is van, hogy benyomok fél táblával, mert kívánom (persze szar, mert aztán fogat is kell mosni).
8-as vagyok.
Ráadásul Svájcban élek, így kicsit nehéz lenne leszokni - a csokimennyország :)
Én rendszeresen járok mozogni (kétnapi szint), ahol egyre jobban bírok erősebb szinteket is. De a cukorbetegségtől félek... Sajnos szenvedélybetegségekkel átitatott felmenőim vannak: apám - alkohol, nagyapám - munka, alkohol, nagyanyám - figyelem(?) nagybátyám - munka, cigi stb.
Szerencséd van.
Egy pillanat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!