Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha legfőképp csak az alkoholtó...

Ha legfőképp csak az alkoholtól érzem jól magam, akkor már elindultam a lejtőn? 26N

Figyelt kérdés

Itthon vagyok egyedül. Már oldalakat írtam a naplómba arról, hogy meg akarok halni és csak azért nem leszek öngyilkos, hogy ne okozzak fájdalmat a szüleimnek. Aztán megittam 2 Unicumot, most meg felbontottam egy citromos sört, mert korábbi tapasztalataim (pár napja ezt csinálom, de ez előttről is vannak hasonló "élményeim"...) azt mutatták, hogy ez mindig "beválik". És lássunk csodát, ismét bevált.

Szédülök, gépelés közben egy szót kb. háromszor kell legépelnem, hogy hibátlan legyen, de CSODÁLATOSAN érzem magam! Végre. Tényleg szuper jó kedvem van! Imádom ezt az érzést!

Szerintem évek óta folyamatosan (maximum kisebb-nagyobb megszakításokkal) vagyok depressziós, voltam több pszichiáternél, voltam pszichológusnál, többféle gyógyszert (nyugtató, antidepresszáns, antipszichotikum) szedtem, de semmitől nem lett jobb. Most nem szedek semmit.

Az alkoholtól viszont mindig jó. Már megint jó. Túl jó... A francba, JÓ! :( Ittam és végre van életkedvem, végre nem érzem, hogy az élet kizárólag szenvedés, hanem valami jót érzek...

Az lenne a kérdésem, hogy az alkoholisták is így kezdik?

Mit tegyek? Bármit csinálok, semmitől sem érzem magam olyan jól, mint az alkoholtól :(

2017. jún. 30. 18:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
53%
Gratulálok! Már alkoholista vagy. Igen, így kezdik a többiek is, csak egy idő után egyre többet kell inni ehhez az érzéshez, és a végén már 7 dl vodka sem zsibbaszt. Szerintem kérj segítséget, mielőtt elérnéd ezt a szintet!
2017. jún. 30. 18:28
 2/11 anonim ***** válasza:
53%
Arra már nem emlékszem, hogy nálam ez hogyan kezdődött pontosan, mert már 6 évesen is jól esett megpumpolni a borosüveget. De 35 évesen már láttam, hogy ez így nem folytatható, és egy teakeveréknek köszönhetően befejeztem a borászkodást és a kocsmába járást is. Már 19 éve nem iszom semmiféle alkoholt. De a boldogságot azt teljesen mástól ismertem meg. De ezt majd privátban elmondom, ha érdekel.
2017. jún. 30. 18:58
 3/11 anonim ***** válasza:

A nőknek mindig olyan nagy kunszt rájönni, hogy férfira vágynak, hogy mi férfiak szívunk miatta...

Persze te is, mondjuk látom van rá megoldásod.

2017. jún. 30. 21:12
 4/11 Phoney ***** válasza:

Igen, az alkoholisták így kezdik. A pszichés alkoholfüggőség mozgatója, hogy – ha az elsőnél esetleg már nem is – valahányadik pohárnál egyszer csak „jó lesz”. Ez az a garantált kánaán, ami körül az alkoholista kering, eköré épül az az elmebetegség, amit alkoholizmusként ismerünk. Ez eddig nem is hangzana olyan rosszul, de az alkohol nem sokáig lesz a barátod, mert minél gyakrabban élsz vele, annál rosszabb és rosszabb lesz a józanon töltött idő – rossz közérzet, még több szorongás –, és aránylag hamar megjelenik benned az érzés, hogy a józanság a nemnormális állapot. Ezt még akkor sem lehet megkerülni, ha valaki egyfolytában iszik, mert még a végső stádiumban is van józanabb és részegebb állapot, és csak az utóbbi a „jó”, de az is egyre kevésbé. És a legrosszabb, hogy ezt a folyamatot egy jó ideig nem lehet belülről észrevenni, az alkoholista csak azért érzi, hogy minden egyre rosszabb, „de nem az alkoholtól”.

Aki ezt képes maximum heti 1-2 alkalomra szorítani, annak nem lesz belőle különösebb baja, csak hát éppen ezt nem lehet előre tudni, mert a te helyzetedben igen nagy a veszélye, hogy minden elhatározás ellenére, „nem tudom, hogy történhetett” alapon gyakoribb lesz, illetve nő az elfogyasztott mennyiség is.

Olyan egyébként szerintem nincsen, hogy valakinél csak az alkohol működjön, és semmilyen antidepresszáns ne váljon be. Esetleg olyan, hogy sokfélét kell felírni, mire valamelyik beválik. (Ahhoz nagyon durván kell inni, hogy magára az alkoholra legyen szükséged, de erre az esetre meg léteznek külön nyugtatók.) Mondjuk a működő antidepresszáns sem igazi megoldás, ha van rá keret, akkor pszichoanalízisre lenne érdemes járnod, hogy kiderüljön, mit akarsz valójában az élettől, mert mindenki akar valamit, csak van, akinek fogalma sincs róla, aztán depressziós lesz.

2017. júl. 1. 10:48
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2017. júl. 1. 20:00
 6/11 anonim ***** válasza:
Nincs kedved inkább együtt elmenni valahova valakivel?
2017. júl. 2. 19:04
 7/11 anonim ***** válasza:

Valami hiányzik az életedből, lehet egy férfi, lehet egy gyerek, de üres vagy. Meg kellene találnod hogy mi az ami felvidit, örömet okoz.

Nem minden alkoholista igy kezdi . Van akinek nem is annyira jó, csak a baráti kör miatt ez a megfelelés a jó , az elfogadott neki. Mire rájön a legtöbb ember hogy ez nem jó, akkor már a legtöbbször késő. Akkor már nem tudja abba hagyni, nem tud nélküle létezni.

Nincs társaságod vagy mi az oka hogy iszol, hogy ez okoz örömet? Neked még ebben a korban annyi minden lenne amiben örömöt találnál. Sportolj, dolgozz, keress társaságot, akikért öröm minden nap újra indulni, akiért érdemes szenvedni is.

Nincs barátod, nincs férjed vagy gyereked hogy semmi sem motivál.? Ha ezek nincsenek akkor keress egy partnert akivel jókat szexelsz. Az is ezerszer jobb mint csak inni. Ne légy alkesz főleg meg ne zugivó mert talán az a legrosszabb, a legalja az egésznek. Hidd el ha keresel találsz magadnak értelmes elfoglaltságot, csak akarat kérdése.

2017. júl. 7. 22:36
 8/11 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy a pija àràból el tudnàl utazni külföldre, pl egy arab orszàgba, ahol nem lehet pijàt kapni, ès tisztàn tudsz gondolkozni magadon. Èn Omànt ajànlanàm, baràtsàgos, biztonsàgos arab orszàg, gyönyörű és olcsò! Ha lekötöd magad màssal, àllatokkal, emberekkel, természettel, nem gondolsz majd a sötét mindennapokra!
2017. júl. 15. 06:34
 9/11 anonim ***** válasza:
Új fejlemény ? Én is így vagyok ezzel
2022. máj. 21. 19:37
 10/11 anonim ***** válasza:
Nincs új. Én ( az egyik válaszadó) azt javaslom, hogy találd meg az az üres helyet, ami benned van és töltsd ki valami jobbal( ol, természetjárás, búvárkodás, extrém sportok), sokmindent ki kell próbálni ahoz, hogy rájöjjön az ember, hogy neki mi a jó. Az alkoholizmus által okozott betegségektől, rettenetes kínos halálra lelsz, és nem mindenki fog sajnálni, sőt inkább elitélnek. Jobb ezt elkerülni, és inkább a benned levő űrt kitölteni!😃💪
2022. máj. 22. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!