Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy tudnám leküzdeni? Én...

Hogy tudnám leküzdeni? Én szorongásra tippelek. Szerintetek? Bővebben lenn

Figyelt kérdés

Szóval:

17 éves, nagyon nagyon zárkózott, csendes fiú vagyok.

Kb 14(-15) éves koromig társasági ember voltam, de aztán nagyon zárkózott lettem.

Barátnőm még nem volt, nem is merek kezdeményezni, mert az önbizalmam gyakorlatilag 0. Nagyon haverjaim sincsenek, vannak páran, de egy "átlag" tizenéveshez képest alig.

AMI A LEGFONTOSABB KÉRDÉS!!: erre légyszíves válaszoljatok, nem találtam a neten sem semmi utalást. Pl. diszkóba és hasonló helyekre nem járok, új emberekkel, lányokkal nem beszélek, mert minden helyzetben attól félek, hogy beégek. Ez a beégéses félelmem már a mindennapokra is átterjedt, szinte minden helyzetben úgy érzem, hogy be fogok égni bármivel, és pl. a mai világban amin a tizenévesek nevetnek, kacagnak arra én inkább "de ciki lett volna ha velem történt volna meg" pedig tudom, hogy egész vicces sztori történt.

Visszatérve a történethez: amint kicsöngettek gyakorlatilag jövök haza a suliból, és gépezés, kondizás, sportolás, sétálás bármi csak nem társaság.

A harmadik része a történetnek a régi ismerősök: én, ha utazok mindig zenét hallgatok. És amin mostanában ledöbbentem, hogy 1. egyedül akarok a buszon is lenni, semmi ismerőssel nem akarok beszélni, csak a zenét hallgatni 2. egy általános iskolai ismerőssel (8 évig (!) voltunk osztálytársak) és nem tudok vele barátian csevegni, nincs olyan téma amit elő tudnék hozni, akkor már jár az agytekervény, hogy basszus de ciki lesz, ha csak csendben ülünk egymás mellett, így ilyenkor általában előhozom a sulis dolgokat, és akkor legalább arra a 25 perc utazásból nem nézi ki mekkora szánalom ember vagyok.

Kezdek nagyon félni, lassan 18 vagyok és se életem, se tinikorom, se barátnőm gyakorlatilag egy nulla vagyok ...

A kérdés: Milyen (szerintem mentális) gondjaim vannak? Minek nevezik ezt, és hogy tundám leküzdeni? Próbáltam már a társaságba járást, de kb 2 hét után hagytam.

Diszkóba és hasonló helyekre nem is merek menni, mert ha már egy 8 éves mindennapi ismerőssel sem tudok beszélni, annyira él bennem a szorongás, és ez a be ne égjek dolog, akkor mit mondjak egy aranyos lánynak akiknél aztán még a nagyok/menők is kicsit szoronganak.

17/F

2010. máj. 23. 20:24
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Én 21 vagyok, és még nem volt barátnőm. Jah, ugyanaz a problémám mint neked... :S
2010. máj. 23. 23:44
 12/13 anonim ***** válasza:

Előre bocsájtom, hogy nem olvastam végig a kommenteket, szóval lehet, hogy valamit meg fogok ismetelni.

Tehát:

Nekem is ez van/volt...Ahogy idősödtem egyre kevésbé érzem azt, hogy be fogok égni. Nekem ez abból alakult ki, hogy itthon folyton rám rivalltak minden féle apróságért (most is, de már leszarom-tudom milyen vagyok valójában), így elkezdtem egyre ügyetlenebbé válni, még idegesebb lettem stb. és attól féltem hogy a többiek is ilyen bénának találnak. Aztán rájöttem, hogy ha egyedül vagyok, akkor sokkal nyugadtabb vagyok és így teljesen más benyomást teszek az emberekre.

Az, hogy általános oszitársaddal nem tudsz mit kezdeni teljesen természetes-egyikőtök sem 14 éves, másmerre mentetek, sokat változtatok...Ezen segíthet az ha a jelenlegi életéről kérdez-milyen suliba jár, hova szeretne tovább menni- az emberek szeretnek magukról mesélni és addig is hallgathatsz:)

Még egy utolsó: engem a mostani barátom hozott ki ebből az áldatlan állapotból, megerősödtem mellette. Ebből azt akarom kihozi, hogy még ha félsz is, muszály emberek közé menned, hogy saját magad tapasztald meg, hogy TÉNYLEG beégsze...Ha abból a pénzből kéne megélnem, mint amennyiszer bebizonyosodott az, hogy tényleg égő vagyok akkor nagyon gyorsan éhen haltam volna:)))

Nekem még az is segített, hogy úgy álltam hozzá a dolgokhoz, hogy "tudom, hogy félek, de inkább csinálok égő dolgot, minthogy soha ne tudjam meg, hogy mi lett volna ha még is megpróbálom"

Annyit még bíztatásként, hogy ritkán bántam meg ezeket az elhatározásaimat:)

Am nyugodtan írj privit, szívesen beszélgetek veled, társaság hiányom van;)

2010. máj. 25. 11:08
 13/13 anonim ***** válasza:

Ez nem szorongásos zavar!

Nagy baj van az önértékeléseddel. Így egy szánalmas ember mnaradsz egész életedben. Csak te tudsz változtatnia helyzeten. Esetleg egy pszichológus

Nevelési tanácsadóban ingyenes!!!

2010. máj. 28. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!