Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy tudnám leküzdeni? Én...

Hogy tudnám leküzdeni? Én szorongásra tippelek. Szerintetek? Bővebben lenn

Figyelt kérdés

Szóval:

17 éves, nagyon nagyon zárkózott, csendes fiú vagyok.

Kb 14(-15) éves koromig társasági ember voltam, de aztán nagyon zárkózott lettem.

Barátnőm még nem volt, nem is merek kezdeményezni, mert az önbizalmam gyakorlatilag 0. Nagyon haverjaim sincsenek, vannak páran, de egy "átlag" tizenéveshez képest alig.

AMI A LEGFONTOSABB KÉRDÉS!!: erre légyszíves válaszoljatok, nem találtam a neten sem semmi utalást. Pl. diszkóba és hasonló helyekre nem járok, új emberekkel, lányokkal nem beszélek, mert minden helyzetben attól félek, hogy beégek. Ez a beégéses félelmem már a mindennapokra is átterjedt, szinte minden helyzetben úgy érzem, hogy be fogok égni bármivel, és pl. a mai világban amin a tizenévesek nevetnek, kacagnak arra én inkább "de ciki lett volna ha velem történt volna meg" pedig tudom, hogy egész vicces sztori történt.

Visszatérve a történethez: amint kicsöngettek gyakorlatilag jövök haza a suliból, és gépezés, kondizás, sportolás, sétálás bármi csak nem társaság.

A harmadik része a történetnek a régi ismerősök: én, ha utazok mindig zenét hallgatok. És amin mostanában ledöbbentem, hogy 1. egyedül akarok a buszon is lenni, semmi ismerőssel nem akarok beszélni, csak a zenét hallgatni 2. egy általános iskolai ismerőssel (8 évig (!) voltunk osztálytársak) és nem tudok vele barátian csevegni, nincs olyan téma amit elő tudnék hozni, akkor már jár az agytekervény, hogy basszus de ciki lesz, ha csak csendben ülünk egymás mellett, így ilyenkor általában előhozom a sulis dolgokat, és akkor legalább arra a 25 perc utazásból nem nézi ki mekkora szánalom ember vagyok.

Kezdek nagyon félni, lassan 18 vagyok és se életem, se tinikorom, se barátnőm gyakorlatilag egy nulla vagyok ...

A kérdés: Milyen (szerintem mentális) gondjaim vannak? Minek nevezik ezt, és hogy tundám leküzdeni? Próbáltam már a társaságba járást, de kb 2 hét után hagytam.

Diszkóba és hasonló helyekre nem is merek menni, mert ha már egy 8 éves mindennapi ismerőssel sem tudok beszélni, annyira él bennem a szorongás, és ez a be ne égjek dolog, akkor mit mondjak egy aranyos lánynak akiknél aztán még a nagyok/menők is kicsit szoronganak.

17/F

2010. máj. 23. 20:24
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Plusz: van olyan, hogy rámjön ha pl. valaki aki látásból ismerhet és észreveszem, hogy a környéken van, átvált a járásom elég érdekesre, nem tudom leírni szavakkal, de mintha valami lenne a seggembe + kicsit oldalra kitérek valamiért, és itt is él bennem a mi van, ha engem néz, és ez a járás de ciki stb. :S
2010. máj. 23. 20:29
 2/13 anonim ***** válasza:
én is ilyen vagyok. várom a válaszokat (16L)
2010. máj. 23. 20:36
 3/13 anonim ***** válasza:
én is ilyen vagyok.sztem a diagnózisod:szociális fóbia,önbizalomhiány.mindenképp pszihológus kell neked
2010. máj. 23. 20:38
 4/13 anonim ***** válasza:
ja és 16/L 2.vok
2010. máj. 23. 20:38
 5/13 A kérdező kommentje:
Na igen, ami kimaradt orvos kizárva! Az a legvégső eset. Előbb, ha valamivel (akár gyógyakármi, vagy tippek, ötletek) le lehet küzdeni, akkor inkább az, még szüleim előtt is titkolom, már amennyire egy ilyet titkolni lehet, bár ők szerencsére csak azt furcsálják, hogy nincs barátnőm
2010. máj. 23. 20:40
 6/13 Bóna Barbara válasza:

Szia.

Én lány vagyok, és ugyanezzel a gonddal küzdök.

Valahogy senkivel sincs közös témám, nem beszélgetek, mert úgy érzem senki sem ért meg engem, meg mások csak a gyakorlatias tinis témákról tudnak beszélni, amiben semmi érdekes sincs.

Én azt tanácsolom neked, hogy zenélj valamit, festegess, írj verset vagy dalt, vagy találj magadnak ilyesmi elfoglaltságot.

Én már zongizom 7 éve, az általában megnyugtat.

Sokszor a gondok miatt rámjön a sírhatnék, és nem tudok magammal mit kezdeni.

Ha gondolod, írj egy e-mailt, én szívesen beszélgetek veled erről.

Üdv.

2010. máj. 23. 20:43
 7/13 A kérdező kommentje:
Zenéléshez meg úgy érzem nincs türelmem, én ha feszült vagyok akkor azt a konditeremben kiadom magamból, ilyen bajok nincsen, inkább az, hogy egy ember, akit 8 éve ismerek, néha (kb havonta egyszer) összefutunk és nincs közös témánk? Meg olyan szorongásom van
2010. máj. 23. 20:45
 8/13 Bóna Barbara válasza:

Nekem senkivel sincs közös témám.

A saját szüleimnek sem tudom saját magam adni... soha nem is tudtam.

De egyébként ne keress olyan görcsösen barátnőt, mert az úgy nem működik.

Nem történt veled gyerekkorodban olyasmi, ami fokozza az önbizalomhiányod?

Vagy félsz valamitől?

2010. máj. 23. 20:48
 9/13 anonim ***** válasza:

Én is ilyen voltam. Felesleges ezen aggódni.

Nem kell azon görcsölni, hogy neked kell kezdeményezni. Add meg a lehetőséget magadnak, hogy meglegyen az esély (pl sportolj valahol, biciklizz, ússzál), aztán majd jön magától. könnyen lehet, hogy a lány fog kezdeményezni. Mint látod lányok között is van ilyen, minden zsák megtalálja a foltját.

2010. máj. 23. 20:57
 10/13 anonim ***** válasza:

Én dettó ilyen vagyok, csak nekem az anyám is rátesz egy lapáttal :( [18/F]

Amúgy kéne egy ilyen társkereső oldalt csinálni, a "magunk fajták" közt könnyebben mehetne a barátkozás.

2010. máj. 23. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!