Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi bajom van, ha már én sem...

Mi bajom van, ha már én sem tudom, hogy mit akarok?

Figyelt kérdés

Pontokba szedem, hogy mik a "tünetek":

- Unatkozom, de nincs kedvem semmit sem csinálni. Se aludni, se beszélgetni, se szórakozni, semmi.. Nagyrészt egész nap fekszem az ágyamban és várom, hogy teljen az idő.

- Nincs kedvem enni, inni. Egyszerűen hiába vagyok rohadt éhes, nincs kedvem enni, emiatt már hetek óta fáradt vagyok, álmos, fáj a fejem és szédülök.

- Öngyilkos akarok lenni. Eddig mindig csak elméletben tűnt jó ötletnek a dolog, de sosem tettem lépéseket, viszont most elég komolyan úgy gondolom, hogy a közeljövőben megfogom tenni, egyelőre csak a bőrömet hasítgatom fel unalmamban, valamiért az megnyugtat

- Nincs kedvem az emberekhez, a bulikhoz. Irritál, ha beszélnem kell, de már unok egyedül lenni.

- Megfáradtnak érzem magam. Egyszerűen mindig annyit stresszelek a suliban meg mindenhol, hogy már nincs kedvem megint újra és újra átélni a borzasztó hétköznapokat csak azért, mert muszáj.

- Nincsenek terveim, kilátástalannak érzem a jövőmet.

- Ritkább esetekben pár pillanatra megjön az életkedvem pl egy zene vagy hír miatt, de amint eszembe jut minden más, rögtön visszaesek.

Ez az állapot már lassan 1 hónapja tart, előtte sem volt minden okés, de ez már több, mint nem okés.

Igazából azt sem tudom, hogy milyen válaszokra várok, mert akárki ír akármit, úgysem fogom megtenni/megfogadni, mert egyszerűen nincs kedvem hozzá.

17/F

2017. aug. 1. 10:35
 1/3 anonim ***** válasza:
Hasonlóan vagyok, csak én már nem vagyok kamasz -sajnos. Pedig az egyetlen megoldás az lenne, ha összeszednéd magad és kimozdulnál. Akár a barátaiddal, akár a családoddal. A sport nagyon sokat tud segíteni pl. Nem szabad hagyni, hogy ez az érzés elhatalmasodjon, mert onnan nagyon nehéz visszajönni. Persze megoldás lehetne még a pszichológus is.
2017. aug. 1. 10:43
 2/3 anonim ***** válasza:

Ez az állapot olyan lelki bezárkózás, amikor önként börtönbe zártad a saját lelkedet.

Ezek ált. valamilyen hiúsági komplexusokra vezethetőek vissza, és mivel a környezeted nem ezt igazolják vissza (tükör), ezért inkább rabságra adod a saját lelkedet.

Ebből meg lehet szabadulni, két dolog kell hozzá:

1, alázat

2, HIT

" A depresszió nem más, mint pszichikai AIDS. A lélek immunrendszerét bénítja le, mert el akarja hitetni, el akarja fogadtatni a gőgös, hiú emberrel azt, hogy ne akarjon az irgalom rendjében élni! Ő van olyan nem-akárki, hogy neki az igazság rendjében a helye! Ez a REMÉNYTELENSÉG állapota! "

[link]

2017. aug. 1. 10:49
 3/3 Linó03 ***** válasza:
Tanulj cipészetet
2017. aug. 3. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!