Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyha 168 cm-hez felhiztam...

Hogyha 168 cm-hez felhiztam 55kg-ra, de kövérnek érzem magam, akkor még mindig anorexiás vagyok? 16/L

Figyelt kérdés
2017. júl. 30. 21:41
 1/3 anonim ***** válasza:
Küldesz képet? Képen meg lehet állapítan, hogy az-e így hogy hány kg vagy nehéz...
2017. júl. 30. 23:12
 2/3 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy reális a testképed ha 55 kilósan kövérnek érzed magad. Azt nem mondom, hogy anorexiás vagy, de hogy nem tudod reálisan látni a testedet, az biztos.
2017. júl. 31. 00:41
 3/3 anonim ***** válasza:

Az anorexiát nem kilókban mérik. Amit te tapasztalsz, azt úgy hívják, hogy testképzavar. Amikor nem úgy tapasztalod a testedet, ahogy az a valóságban releváns.

Mennyit eszel? Megvan minimum 2200 egy nap? Tartasz bármilyen korlátozást az étrendedet illetően? Az, hogy eszel rendesen, még nem biztos hogy egyenlő azzal, hogy eszel eleget.

Azt kell, hogy mondjam, hogy nincs konkrét súlytartomány, amelyre rá lehet mondani, hogy ideális. Csak a saját tested képes meghatározni az ideális testsúlyát, és az a pontot, amelyen optimálisan működik minden egyes funkció. Ez lehet bmi 19, lehet bmi 26, nem tudjuk, és senki nem fogja neked megmondani. Ha mégis, ne hallgass rá. Bíznod kell a testedben, hogy tudja, hogy mire van szüksége és mindent pontosan úgy csinál (ha elég energiát biztosítasz neki!), ahogy számára optimális. 3000+ kell ahhoz, hogy anorexia után minden fizikai sérülés helyrejöjjön az aktív evészavart követő időszakban. Ez évekig is tarthat. Ha nem tért vissza a menstruációd (habár ez nem mérvadó arra, hogy egészséges vagy-e), valószínű, hogy még mindig aluleszel, és a testsúlyod (vagy valamilyen folyamat) nem optimális.Mennyit ettél a feltáplálásban/felépülésben? Megettél 2500-3000+ kalóriát minden egyes nap? Abbahagytad a sportolást? Pihentél eleget? Aludtál? Nem vonsz meg magadtól semmilyen tápanyagot vagy ételcsoportot? Hogy állsz a stresszel? Alszol eleget?

Számtalan tényező játszik közre. Mióta gyógyulsz az evészavarból, meddig tartott az aktív időszaka, és hol tartasz most.

Teljesen egyénfüggő, hogy kinél meddig tart. Az alulevés rengeteg nem látható sérülést okoz a szervezetben, és ezek szemmel nem láthatók, a laborvizsgálat sem mindig mutatja ki, de ha extrém éhséget tapasztalsz, az egy jó indikátor arra, hogy többet kellene enned. Okkal vagy éhes, és minden esetben követned kell az éhséged.Sajnos az egészséges testsúly még nem mutatója annak, hogy minden helyrejött a testedben. Adj magadnak időt, ne sportolj még, s egyél minden nap 2500-3000+ kalóriát, mindféle kompenzálás és korlátozás nélkül. Fejlődő szervezet vagy, szükséged van energiára, hiszen még nőhetsz is. Ha többet eszel, az anyagcseréd felgyorsul majd.

Instagramon létrehoztam egy oldalt azért, mert dühített, hogy Magyarországon sehol nem találni értékes információt arról, hogyan kell meggyógyulni. Számos orvosi tanulmányt és könyvet végigolvastam az evészavarokról, a kezelésről és hogyan történik a visszatáplálás, és ezt a tudást szeretném megosztani azokkal, akik ezzel a problémával küzdenek.

2017. aug. 20. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!