15 éves vagyok. Anorexiás voltam meggyogyultam de felszedtem 160 cm-hez 40 kg-ról felhíztam 51-re disznónak érzem magam fogyni akarok de nem megy így bulimiás lettem. Utálom magam hogy hazudok és hogy ilyen gyenge vagyok. Mit csináljak?
Sajnos nem gyógyultál meg, csak a testképzavarod más formában manifesztálódik.
Szakemberre lesz szükséged.
Eleve képtelenség 160 és 51 kiló esetén, hogy disznó nagyságú legyél, csak te látod így. Nem a méretedet, hanem az agyadat kell állítani és ezt sokkal nehezebb, ezért jobb, ha segítséget keresel, ha eddig nem tetted.
A súlyod jó. Ha csinibbnek akarod látni magad, akkor megfelelős sport által elért sikerek is segíthetnek a mentális problémád megoldásában.
Nehogy félreérts! Nem hülye vagy, hanem kialakult egy képzavar a fejedben, amit eddig nem sikerült egyedül megoldanod. Nem is kell, hogy egyedül küzdj ezzel meg!
Keress segítséget!
Mi a helyzet a szüleiddel? Elméletileg nekik is kellene ezzel foglalkozni, nem neked magányosan.
15 Éves vagy, előtted az élet! NE töltsd ezt betegség mellett!
Az 51 kiló a 160 centihez egyáltalán nem kövér, a normálisnál is kevesebb. Kérlek ne kövesd el Te is azt a hibát amit mostanában nagyon sokan. Divat ide-oda, ahogy a deszka, formátlan nők nem szépek, az izomzatmentes ( nem kell hogy kigyúrd magad ) törékeny férfinak lenni sem jó. Se EGÉSZSÉGESNEK, se férfiasnak nem evezhető egy pálcikaember.
A tested most formálódik, most válsz férfivé! Most alakul ki az izomzatod, így ha felszedsz 6-7 kilót, semmi bajod nem lesz tőle, megerősödsz. Én már csak tudom, ennyi idős koromban 90 kiló voltam, szintén 160 centi. Hát mitnemondjak gurultam ide-oda...
most 185 centi vagyok, szintén 90 kiló, viszonylag kidolgozott, izmos testtel, bár valamennyi poci még van, de hát mindenhez idő kell :)
Anorexiából teljesen nem lehet kigyógyulni, megjelenhet máshogy, nagyon vigyázz magadra! Azt tudom javasolni hogy a kajára figyelj oda, egyél rendesen napi 1800-2000 kcal környékén megmarad a testsúlyod. Ha nem szeretnél pár kilót felszedni ( csak 5-6, abból az okból amit leírtam, hidd el hogy csak jól járnál vele ) akkor ez megtartja a testsúlyod a jelenlegin. Ebből lehetőség szerint 70-80 g-ot tegyen ki a fehérje. Segít hogy egészséges maradj, és az építi fel az izomzatod, és sok mást is ami fontos! Írtad hogy jársz edzőterembe! Használd ki a lehetőséget, ha edzés után iszol egy fehérje shake-et, vagy akár csak betolsz valami kaját amiben minimálisan is van fehérje, szépen épülni fog az izomzatod ( márha keményen és hatékonyan edzettél ). Fogyassz zsírt is, ne félj tőle, nem fog bántani, a szervezeted alapvető működéséhez szükséges! Aki elhízik, az nem a zsiradék fogyasztástól hízik el, ez egy tévhit. A szénhidrát meg egyszerűen üzemanyag, azt se hanyagold!
Ha azt a pár kilót felszednéd azért hogy később jobb erőben legyél, arra hagyj időt is! akkor a napi 2300 kcal körül javasolnám, 80-90 g fehérjével, előzőek itt is érvényesek. Edzés előtt szénhidrát dús, utána fehérjedús kaja, este meg szénhidrátok kilőve.
Próbálj meg egy minimálisan korlátozott étrendet csináltatni egy szakértővel - szebb nevén dietetikus - aki segít ebben. Én is írnék neked szívesen ha érdekelne, de az anorexia miatt nem akarok hülyeséget mondani, nehogy veszélybe kerülj. Az anorexiát mindenképp említsd neki, hiszen az lesz a lényeg, hogy azt még inkább háttérbe szorítsd.
A bulimiára nem igazán tudok megoldást, ezekhez a betegségekhez nem értek igazán, nem ezzel foglalkozom.
Ha Edzőtermi edzéssel, étrenddel, izomépítéssel, ( később, ha előzőtől zsírosodsz kicsit ) fogyással Neked, vagy BÁRMELY OLVASÓNAK segítségre van szüksége, nyugodtan írj(atok) privátba. 1, max 2 héten belül válaszolni fogok.
- Az egyetlen ember, akiben KÖTELESSÉGED MEGBÍZNI, az te MAGAD vagy -
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!