Mennyi az egészséges mennyiségű önsajnáltatás?
Figyelt kérdés
Öngyilkos szeretnék lenni.
Néha belegondolok, hogy jó lenne valakivel megbeszélnem, de ráeszmélek, hogy én is utálom a siránkozó embereket, tehát jobb ha nem zavarok ezzel senkit.
Tehát a gyik kérdéseim olvasóin kívül senki nem is sejti, hogy bajom van, valószínűleg majd megfognak lepődni.
Azoktól kérdezem, akik nincsenek jól, ti mennyit beszéltek másokkal a dolgaitokról?
17/F
2017. júl. 28. 08:03
1/2 anonim válasza:
Én már ugyan öreg vagyok, de soha nem éreztem szükségét annak, hogy sajnáltassam magam, az öngyilkosság gondolata soha fel nem merült bennem. Igaz, hogy nagyon sok szépirodalmat olvastam és társasági beszélgetések során is a történeteket, elbeszélést hallgattam és mindig az szűrődött le bennem, hogy mindenkinek megvannak a maga gondjai, amelyeket csak ő maga képes megoldani. Nagyon ritka eset, hogy csak kívülálló segíthet. Tapasztalatom szerint okos emberek is beleesnek abba a hibába, hogy bár világosan látják a megoldást, mégsem lépik meg a szükséges lépést (félelemből, kényelem szeretetből ?), amitől gyökeresen megváltozna az életük, hanem tovább folytatják a szokásos céltalan vegetálást egészen öreg korukig. Mert a változtatás munkával jár (mentális értelemben is) és az emberek többsége nem akarja kívülről a tükörben látni önmagát.
2/2 anonim válasza:
Saját magaddal kezdj el beszélgetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!