Miért elítélendő a vagdosás?
Szia! Én sajnos nem kívülállóként adok választ a kérdésre..(vagdosom magam,emellett depressziós vagyok)
Azért ítélik el,mert nem tudják,hogy mi játszódik le egy "vagdosóban" amikor egy nagyon elborult pillanatban megvághatja magát valamivel. Főleg,ha már teljesen rászokott. Én azokat ítélem el,akik még öngyilkosságra is biztatják az ilyen embereket(gondolok a "vágjál mélyebbre" és társaira). Ha alapból a padlón van,miért jó ha még inkább bele rúgnak? Ezt sose fogom megérteni. Akkor se értettem,mielőtt vagdostam volna magam,pedig akkor se ítéltem el azokat,akik vagdossák magukat. Bele kell képzelni magunkat az illető helyzetébe(ami már jóval nehezebb,de nem lehetetlen). Másik,amit sokan mondanak,hogy azért ítélik el őket,mert gyengék. De ezért miért kell valakit elítélni? Nem tehet róla,hogy az. Ennyi erővel egy 5 éves kisgyerekbe is belerúghatnánk,mert ő gyengébb..
Lényeg,hogy nem szabad valakit egyből elítélni. Ezzel csak még mélyebbre nyomod az illetőt. Akár alkoholista,akár drogos,akár vagdosás-függő..mindegyiken lehetne segíteni,de szerintem nagy részük valószínűleg pont az ilyen reakciók miatt nem mer senkihez se fordulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!