Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szülők, mit tennétek, ha...

Szülők, mit tennétek, ha kiderülne a lányotokról, hogy minden ok nélkül vagdossa magát?

Figyelt kérdés

2017. jún. 21. 21:45
 1/7 anonim ***** válasza:
96%
Elkezdenem keresni az okát...
2017. jún. 21. 21:49
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Minden ok nélkül? Olyan nincs! Vissza kell fejteni mi a baja.
2017. jún. 21. 21:52
 3/7 anonim ***** válasza:
13%
Minden ok nélkül senki sem vagdossa magát. Mit tennék? jól pofon vagdosnám :P
2017. jún. 21. 22:06
 4/7 anonim ***** válasza:
16%
Kapna egy èlesebb kèst
2017. jún. 22. 15:15
 5/7 anonim válasza:
#3 Az biztos rohadt sokat segítene rajta.
2017. jún. 22. 15:15
 6/7 anonim ***** válasza:
Általában pszichológushoz vezet ilyenkor az út. De mindenképp beszélni kell vele, bár a legtöbbször pont a szülővel nem lesz őszinte. A lényeg, hogy nehogy leszidd oly mértékben, hogy később esze ágába se jusson megosztani veled a problémáit. Támogasd és szeresd, nyugtasd meg, hogy mellette állsz. Sokáig furcsállottam, hogyan is folyamodhatnak ilyenre a gyerekek, aztán leesett, hogy én is csináltam. Bár nálunk nem volt minden rendben, lázadás is volt, akármi kiválthatja. Ha nem olyan súlyos az ügy, túl nagy feneket ne keríts neki, de figyelj rá nagyon, anélkül, hogy ez terhes lenne a számára. A mi időnkben nem volt divat a lelkifröccs, de érdemes felkeresni a dokit, legalább véleményt mondjon. (Nekem észre sem vették, pedig látszott, sőt "írásos nyoma" is maradt. A barátnőmmel együtt idétlenkedtünk", de aztán kinőttünk belőle.
2017. jún. 22. 23:08
 7/7 anonim ***** válasza:

Helló!

Előre bocsátom:Nem vagyok pszichológus.

Szerintem a gyerekek nagy százaléka szeretethiányban él.

Ne tévesszük össze a szeretetet a ráköltött pénzzel/bankkártyával és a megadott ajándékokkal.

Sajnos időt nem áldoznak gyerekeikre a szülők. Kisgyerekkor óta a napi közös játékok, beszélgetések, nevetések teljesen kivesztek a család kincsestárából. Pedig a gyereknem nem a Macintosh, hanem a felé forduló szeretet, elfogadás hiányát szenvedi meg.

A gyerekek nagy része önértékelési, önbecsülési, önbizalom vesztési problémákkal küzd.

E. From: A szeretet művészete könyvben írja, hogy a gyereknek mind az apai, mind az anyai típusú szeretetre szüksége van. Az anyai típusú szeretet érzelmi stabilitást, az apai teljesítési igényt ad a gyereknek.

A mai elvált/mozaik/vállalkozó családokban a legnagyobb vesztes a gyerek, csak nem hisszük el, hogy a problémákat mi - a szülők - hoztuk létre, de a gyereken kérjük számon.

Üdv.

2017. jún. 25. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!