Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha örökletes a depresszió,...

Ha örökletes a depresszió, akkor később nálam is felütheti a fejét?

Figyelt kérdés

Két távolabbi rokonom úgy halt meg, hogy öngyilkos lett. Aztán általános iskolában 8.os voltam mikor a nővéremet egy intézetbe rakták emocionális zavar és szuicid szándéka miatt. Ahhoz már elég idős voltam, hogy felfogjam mi történik körülöttem, de magát a depressziót nem értettem és elképzelni se tudtam. Közel két év kellett neki, hogy ténylegesen rendbe jöjjön. Most pedig jobb formában van mint valaha. Azonban az édesapám is hassonló problémákkal kűzd. Mindig tudtuk, hogy valami nincs rendben de eddig tudta elnyomni. már az se érdekli őt, hogy van két gyereke akik rajongásig szeretik őt.

Ezek miatt azon gondolkodtam a napokvan, hogy ez nálam is előfordulhat-e? csak mert én ha később lesz saját családom nem szeretném ilyesmibe bele rángatni őket. Vagy ha valaki tudja, hogy hajlamos lehet a depresszióra akkor, hogyan küzdhet ellene?

21L

2017. júl. 2. 10:32
 1/2 anonim válasza:
Ez engem is érdekelne. Az én helyzetem, bár nem pont ugyanolyan mint a tiéd, de nagyon hasonló
2017. júl. 2. 10:39
 2/2 anonim ***** válasza:

Igen, a hajlam benned is megvan valószínűleg (sajnos bennem is).

De az esetleges problémát te időben felismernéd, és ez máris sokat számít. Ha neked erősebb a jellemed, nagy eséllyel elkerülheted a problémákat.

Nekem mindig a mélypontokon okozott gondot, nem láttam más kiutat. Viszont amióta boldog vagyok, teljesen elmúlt. Ez a párkapcsolatomnak köszönhető. Az öngyilkosságról akkor tettem le végleg, amikor terhes lettem. Már lett értelme az életemnek, és tudom, hogy végleg sikerült ezeken a problémákon felülkerekedni.

Figyelj nagyon rá, hogy a szeretteiddel jó kapcsolatban légy. Semmilyen problémával ne maradj egyedül.

2017. júl. 2. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!