Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Frontinról való leszokás! Hogyan?

Frontinról való leszokás! Hogyan?

Figyelt kérdés

Közel 10 éve szedek nyugtatót (29 éves vagyok). Sajnos a memóriám nem a régi, hála ennek a szernek és természetesen magamnak is. Pánikrohamokra és erős szorongásra írtak fel xanaxot anno. Eleinte nem is vettem komolyan, nagyon ellene voltam a gyógyszereknek. Aztán minél gyakrabban eluralkodtak rajtam a rosszullétek, annál inkább a rabjává váltam. Emelgették az adagot, egy idő után pedig én tettem ezt meg, mert kialakult a tolerancia és nem használt. Egy időre szinte teljesen sikerült letennem, edzeni jártam , vitaminokat szedtem, aztán tavaly nyáron visszaestem amikor is megismerkedtem egy sráccal, össze is jöttünk viszont én nem mertem találkozni vele frontin nélkül, mert amúgy is voltak rosszulléteim, de itthon v a legjobb barátnőm előtt nem ijedtem meg annyira. Nem tudom megmagyarázni miért, de nagyon zavar, ha látják mások, hogy rosszul vagyok és minden találkozó előtt ettől rettegtem. A kapcsolat véget ért, mert rájött, hogy még szereti az előző barátnőjét. Én viszont visszaestem. Az is nagy baj, hogy össze-vissza szedem. Van olyan nap, hogy 2, rosszabb napokon 5-10 között, nagyon változó. 0.5mg-os frontinról van szó. Nem akarok tovább ezen az úton járni, rengeteg történetet olvastam, hogy miket képes kiváltani az emberből és sajnos a sajág bőrömön is egyre ijesztőbb dolgokat tapasztalok. Elég rossz lett a memóriám és állandóan ideges vagyok, a legapróbb dolgon is képes vagyok nagyon felhúzni magam. Van más is.. előfordul, hogy alkoholt fogyasztok. Van amikor nem történik semmi, de nem egy esetről számoltak be , hogy szinte egyik pillanatról a másikra megváltozik a viselkedésem+van, hogy beképzelek dolgokat, amik nincsenek. Pl egyik alkalommal megkérdeztem, hogy hová lett az a férfi, aki eddig itt volt velünk? És kiderült, hogy nem is volt ott senki. Ijesztő. Döntöttem, méghozzá úgy, hogy élni szeretnék. Nem csak létezni, hanem élni. És változtatni ezen a botrányos életmódon, amíg még nem késő. A frontin is méreg önmagában így, hogy így szedem, az alkohol csak olaj a tűzre. Szerencse, hogy nem állt le a légzésem vagy nem szenvedtem el komoly agyi károsodást.

Viszont kétségbe vagyok esve. Az elmúlt egy hónapban elég sok gyógyszert vettem be, 2 hét alatt elfogyott egy havi adag, ilyen 4 évvel ezelőtt történt utoljára. Tanácsra lenne szükségem, hogy ilyen esetben, hogy nem rendszeresen, hanem teljesen össze-vissza szedtem, hogyan csökkentsem? A pszichiáterem szerintem nem akarja, hogy leszokjak. Azt mondta, hogy ha ennyire le akarom tenni, vegyek be napi 1-et vagy max 2-t, akarat kérdése minden. Viszont mindenhol azt írják h fokozatosan és apránként kell letenni.

Tudom, hogy hosszú és nehéz út vár rám, készen állok, de nem tudom merre induljak, hogyan kezdjek hozzá?

Minden választ előre is köszönök.

2017. jún. 19. 14:13
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem kezd ott, hogy masik pszichiatert keresel, mert eleg furcsa, hogy csak szorongas oldoval tom ennyi ideje, raadasul ugy tunik eredmenytelenul.

Es a masik meg, hogy a gyogyszer onmagaban nem lesz megoldas, pszichiatert is erdemes lenne keresni, hogy ne csak elnyomd a tuneteket, hanem" kezeld" is oket! Ez a nehezebb ut, es meg kell erte rendesen dolgozni, de kitartassal, es akarassal menni fog!

2017. jún. 19. 14:25
 2/3 anonim ***** válasza:

a gyógyszerek gyilkos mérgek :(

nem kell elkezdeni őket szedni,orvos és a gyógyszeripar ebből él.

Nehéz leszokni a gyógyszerekről.fokozatosan lassan szokj le,

sajnos hozzászokott a szervezeted,lassan kell mindig kevesebbet szedni belőle,szépen lassan kell elhagyni a gyógyszereket nem hirtelen,kérj segítséget egy másik orvostól,aki jobban tudja ezt!

addiktológustól...

kitartást és sok sok erőt kívánok neked!

2017. jún. 19. 17:34
 3/3 anonim ***** válasza:
Már réges-rég antidepresszáns kellett volna szedned. Már 9 éve jól lennél.
2017. jún. 19. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!