Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Megőrít ez a nyomorult nehéz...

Megőrít ez a nyomorult nehéz légzés, nem bírom tovább, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Több mint másfél hónapja lélegzek nehezen... Ha nem gondolok rá, automatikusan megy minden, de ha eszembe jut, akkor a levegőfelvétel az szörnyű. Este nem bírok elaludni, pszichiáter által felírt altatón éltem 2 hétig elhagytam, de tegnap megint be kellett vennem... 4 hónapja magántanuló vagyok, mert szorongás miatt rosszul lettem mindig iskolába, és haza kellett jönnöm állandóan. De akkor ez az iszonyú légszomj még nem volt jelen. Gyanakodtam hogy fizikai baj lehet-e... Elmentem tüdőgyógyászhoz, azt mondta rendbe van a tüdőm. Gyanakodtam még tovább, mire rájöttem, hogy ha nem gondolok a légzésre, akkor minden megy magától, de ha igen, akkor nem. Ráadásul a komoly allergiám is rátesz egy lapáttal Ezért rájöttem biztos lelki eredetű a dolog. Kineziológus még nem tudott segíteni sajnos... ELjártam konditerembe, tegnap pl senki nem volt ott, nem bírtam edzeni, rámtört a lészomj. Előző napokon voltak, forgott a terembe az élet, nem is éreztem akkor semmit. Mit tegyek? Hova forduljak? Teljesen ki vagyok már... Se Rivotril se Frontin se Bach virágterápia nem segített :S Nem sok kedvem van bemenni a pszichiátriára...

Előre is köszi minden választ és aki ilyennel küzd, legyen szíves írja le, milyen főleg a légszomj nála.

Üdv 17/F

2010. máj. 15. 11:48
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Nekem is szokott lenni, én mondjuk nem vizsgáltattam ki magam, de sejthető, hogy lelki eredetű. Ha minden klappol, teszem a dolgom, esetleg sport is van, akkor semmi gond. Ha itthon szenvedek, dolgozok a gép előtt, vagy örlődök a gondjaimon, akkor jön a rossz közérzet, nehézlégzés. Amúgy én is allergiás vagyok, nem lehet, hogy te már közel vagy az asztmához is?

De szerintem neked is lelki eredetű, kissé pánik betegséges a dolog, főleg, hogy minden rendben van addig, amíg nem kezded el magadat szemügyre venni, mint beteget.

Ha tudod, számold fel azokat a dolgokat, amiktől szorongsz, beszéld meg valakivel, tedd helyre a dolgokat és könnyen, felszabadultan fogsz lélegezni. Csináld szépen a dolgaid és néha lazulj (szórakozás, kulturálódás, séta,..). Próbálj te is segíteni magadon, addig kívülről se tudnak, amíg te nem próbálsz jobban lenni.

23L

2010. máj. 15. 12:11
 2/17 anonim ***** válasza:

Azthiszem a lexikonban a hipochondria szó mellett a te neved áll ;)

Na de komolyra fordítva, 100%, hogy lelki/neurológiai/pszichológiai/mentális eredetű a légszomj is, és elképzelhetőnek tartom az allergiát is. Olyan dolgokat írtál, amit egy 17 évesnek nem lenne szabad. Virágterápia? Rivotril? Kineziológus?

Hova? Minek?

Egyébként a szüleid hogy állnak hozzád? Merthogy a helyükbe én folytatnám a pszichiáterrel való kezeltetésed.

2010. máj. 15. 12:12
 3/17 A kérdező kommentje:

Hát segítenek a szülők sokat, de már kezdenek ők is ki lenni a helyzettől...

Az összes gyógyszert amit írtam szakember ajánlotta/írta fel !

Az zavar, hogy állandóan az megy segíts magadon, szedd össze magad stb. PRÓBÁLOM, MINDEN ERŐMMEL AZON VAGYOK, DE NEM MEGY ! :'( SZERETNÉK JÓL LENNI, MEGGYÓGYULNI DE SAJÁT MAGAM NEM TUDOM ÖSSZESZEDNI HIÁBA MONDJÁK :'(

Valószínűleg lefogom váltani a kineziológust, semmit nem segít :'( Hova forduljak? psziciháter? Engem az sem zavarna, ha belennék gyógyszerezve, csak múljon el ez a légzés, mert kifutok a világból !

Igen hipochonder vagyok, nem is kicsit, és akár a lexikonba is bekerülhetnék :( Ilyen kényszerképzetekre van valami gyógyszer?

2010. máj. 15. 12:16
 4/17 A kérdező kommentje:
Voltam tüdőgyógyásznál, azt mondta asztma nincs, csak az allergia maradt meg
2010. máj. 15. 12:16
 5/17 A kérdező kommentje:
Próbálok kimozdulni, mozogni, járkálni ide-oda stb. ennél többet nem tudok tenni :S
2010. máj. 15. 12:17
 6/17 anonim ***** válasza:

Mitől szorongsz?

Mit nem szeretsz az életedben?

Min szeretnél változtatni?

Jársz-e valamilyen közösségbe, barátaid vannak-e?

2010. máj. 15. 12:22
 7/17 A kérdező kommentje:

Mitől szorongsz?

Kisiklott az életem, elmentem egy jobb iskolába, de nem bírtam, amúgyis volt az életemben szorongás, de hogy megbuktam felerősödött és ide jutottam... Hipochhondria, befordultáság, közömbösség, pánikbetegség, szorongás, úgy nem érdekel komolyabban semmi dolog sem...

Mit nem szeretsz az életedben?

A jelenlegi helyzetet, hogy ide kerültem. Talán magányos is vagyok, meg befordult. Illetve az előbb felsorolt dolgokat. Szeretnék visszatérni a pár évvel ezelőtti megszokott életemhez

Min szeretnél változtatni?

Talán kellenének barátok, meg újra iskolába járni (ha sikerülne). Eltüntetni az egész pánikos nyavaját...

Jársz-e valamilyen közösségbe, barátaid vannak-e?

Hát nem igazán járok sehova... Barátaim úgy voltak, hogy ilyen haverok inkább, de amióta van ez a baj, nagyon nem beszélek velük. Igazi barátom sohasem volt. Ha nekik meg elmondanám ezt a bajt, röhögnének nagy bizonnyal... nem azok a típusok. Régebben is inkább csak a hülyeségeket kérdezgették, meg közbe beszélgettünk egy-két dologról... Már ők sincsenek...

2010. máj. 15. 12:35
 8/17 anonim ***** válasza:

Köszi. És te mit tudsz tenni annak érdekében, hogy úgy élj, ahogy szeretnél? Nem akarod felírni egy papírra, hogy mit nem szeretsz, min akarsz változtatni? És utána azt is, hogy te mit tudsz megtenni, hogy elinduljon a változás. Mert hiszen te is kellesz hozzá. A régi sulidba szeretnél visszamenni, vagy az új sulidba vissza az osztályban tanulni? Amúgy az új suliban csak az a gond, hogy nehezebb? Vagy más bajok is vannak?

Amúgy szerintem neked nagyon hiányzik a siker is, hogy önbizalmad legyen, hogy igenis, meg tudod ezt meg azt csinálni, képes vagy rá, pedig nehéz. És egy jó közösség is kellene, ahol komolyan lehet beszélgetni, és nem hagyjátok egymást bezuttyanni a mélybe.

Hova valósi vagy?

2010. máj. 15. 12:50
 9/17 A kérdező kommentje:

Győr-Moson-Sopron megye

Igen, a siker hiányzik. Szeptembertől megyek egy könnyebb suliba, addig kellene megjavulnom...

2010. máj. 15. 12:56
 10/17 anonim ***** válasza:

Mivel valószínűleg a nehézlégzésed tényleg csak lelki eredetű, kezdj el sportolni, az lelkileg is nagyon megerősít. És ne csak konditerembe, hanem a természetben fussál (ez nagyon jó, mert haladsz, nem egyhelyben vagy), és az úszás is szuper. És tűzd ki a célt és mondd: meg fogok erősödni, egészséges leszek, boldog leszek, elérem azt, amit szeretnék. Tudatosan koncentrálj arra, hogy ne sajnálkozó, sötét gondolatok keringjenek benned, hanem derűsek, pozitívak, előremutatóak. Az időt, távot is mérheted napról napra, az is siker, hogy gyorsabban, többet tudtál futni mondjuk. És azért is fontos lenne megerősíteni magad kívül-belül, mert egy új suli-osztály mindig nehéz, oda beilleszkedni, megbarátkozni, stb. Próbálj valakivel közösen is sportolni, pl. itt a gyakorikérdéseken is fel tehetsz egy kérdést, hogy nem akar-e valaki veled futni járni, vagy csak beszélgetni, stb.

Amúgy miben vagy jó, van-e hobbid? Ezekkel is foglalkozz. Nyáron akár dolgozhatsz is, az is sikerforrás lehet, ha olyan. Próbálj minél több dolgot csinálni, ami erősít és boldoggá tesz és amitől nő az önbizalmad.

Mára ennyi voltam, szia,

23L

2010. máj. 15. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!