Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pánikbeteg vagyok? Mert már...

Pánikbeteg vagyok? Mert már nem tudom mit kezdjek magammal!

Figyelt kérdés

Kezdem az elején: kb. 4 éves korom óta vannak "lelki problémáim". Akkoriban a szüleim elvittek pszichológushoz és ő kigyógyított az akkori bajomból (azt hiszem folyton féltem és sokat sírtam pedig nem tudtam mitől). Általános 5. nyarán meghalt a nagymamám akit nagyon szerettem de persze tovább léptem mire kezdődött a suli vagy legalábbis azt hittem..sajnos kicsi hülye voltam és megnéztem egy animét (aki nem tudná ez japán animációs "mese") ami horror volt a szellemes nyomozós fajta sok vérrel. Egy ijesztőbb rész után remegtem, féltem, nem tudtam aludni, enni meg úgy semmi..ez 1 hétig ment majd a suliban a tanárok elküldtek iskola pszichológushoz és így sikerült túltennem magam ezen de végül kiderült hogy ennek leginkább a mamám halála volt az oka. Majd szakközép 9.-ben ültem matekon és egyszer csak (de tényleg a semmiből még dolgozatot se kellett írnom) rosszul lettem megint éreztem azt a fura érzést ami a mellkasomból indul és így az egész testedben érzed vagy nem is tudom hogy mondjam (igen nem írtam de ez a jelenség az előzőeknél és volt), nem kaptam levegőt, izzadt a tenyerem és rám jött a hasmenés. Aznap haza engedtek suliból viszont onnantól kezdve minden reggel rám jött ez a félelem érzet, hogy nem kaptam levegőt és rohantam a wc-re és konkrétan féltem elindulni suli mert ha azt vesszük féltem a semmitől. És ím itt is vagyok a jelenben. Na szóval a legjobb barátnőm úgy döntött hogy már nem leszünk barátok. Ez igen nehezen érintett engem. A suliba vivő buszon minden reggel rám jött ez a "furi" érzés a mellkasomban a gyomorgörcs, hogy nem kapok levegőt és tényleg ez a félelem érzet. A szüleim sokat segítettek és nagy nehezen 3 hét alatt túl tettem magam ezen és most már jól vagyok! :) Vagy legalábbis ezt hittem...Csütörtökön ment az osztályom egy múzeumban ahova én is mentem volna, de a metrónál (már nagyon rég leg. fél éve nem voltam metró közelében szóval ez nem megszokott utazási módszer nekem) megint rosszul lettem. Egyszerűen jött az az érzés és nem tudtam ott maradni rohantam egy közeli wc-re.. 2x is megpróbáltam felszállni a metróra egyszerűen nem ment. Attól pedig hogy hosszabb utazásra, vagy olyan helyre menni ahol még nem voltam vagy akár egy Auchanba elmenni ahol ritkán járok már rosszul vagyok. Ez most akkor pánikbetegség? És ha igen akkor már 9.-ben is ez volt velem?? Menjek el pszichológushoz?

Bocsi elég hosszú lett...

18/L

2017. ápr. 29. 23:17
 1/4 anonim ***** válasza:
Persze, hogy menjél el, 9.-ben is pánikrohamod volt. De az egész történetet mondd el neki, mert úgy tűnik, eddig nem értek el végleges eredményt.
2017. ápr. 29. 23:29
 2/4 A kérdező kommentje:
huu nagyon köszi a választ!! :) Meg azt elfelejtettem, hogy létezik, hogy ennek nincs oka? vagy legalábbis nem tudok róla tudatosan? mert én tényleg azt hittem hogy már jól vagyok..amikor mondtam anyunak ő azt mondta ez nem normális és hogy olyan nincs hogy félek a semmitől meg, hogy nincs rá okom ( ez igaz mert tényleg nagyon boldog családban élek és imádom a szüleimet) de attól még rám jön ez a "roham" és olyan rossz :(
2017. ápr. 29. 23:38
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha van pénzed pszichológusra nyugodtan elmehetsz és elmondhatod neki ezeket, jobb korán elkapni az ilyen gondokat. Nem jó dolog ha nem tudsz felszállni a metróra, az a baj ha így kezdesz el gondolkozni ez erősödhet is. Ha esetleg nem mennél pszichológushoz, akkor annyi tanácsot tudok adni, ne enged hogy bármilyen félelem gátoljon. Mond magadnak erős vagyok és meg tudom csinálni. Sok félelem egyébként normális csak nem mindegy ki irányít és mitől félsz.
2017. ápr. 29. 23:51
 4/4 anonim ***** válasza:
Valami oka kell, hogy legyen, legfeljebb magad elől is elrejted. Arra való a pszichológus, hogy kiderítse.
2017. ápr. 30. 00:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!