A tűtől való rettegést hogyan lehet leküzdeni?
Mindig is rettegtem a tűtől. Nem a szúrás fájdalmától (persze az is kellemetlen, de kibírható), hanem egyszerűen a látványától. Meg a tudat, hogy belém szúródik. Ha tv-ben adnak olyen jelenetet, már attól is rosszul vagyok és képtelen vagyok végignézni, megszédülök stb.
Egy éve tömték 3 fogam, akkor is rettegve mentem oda, mert tudtam, hogy injekciót fognak adni. Annyira bepánikoltam, mikor megláttam, hogy az asszisztens készíti elő az érzéstelenítő fecskendőt, hogy megkértem az orvost, hogy érzéstelenítés nélkül csinálja, ha persze lehet ilyet kérni. Ő elég sokáig ellenkezett, mert mondta, hogy elég mélyek a lyukak és ez bizony fájni fog, de nem érdekelt.
Bizony fájt, nagyon rossz volt, a fúrásnál olyan élesen nyillalt bele a fájdalom, hogy eltorzult az arcom. Sőt két fog között tömték, ezért egy fémlapot be is nyomtak az ínyembe, hogy elválasszák a két fogat. Konkrétan tényleg belenyomták, vérzett, és keletkezett egy hasíték is ott. Ez se volt kellemes, mintha pengével vágták volna. De ennek ellenére nem bántam meg, mert ezek a fájdalmak is sokkal elviselhetőbbek voltak, mint a tű látványa. Szóval ennyire gáz a helyzet. :(
Kedden viszont megyek megint fogorvoshoz, de ez olyan beavatkozás lesz, ahova mindenképp kell injekció... Már most rettegek.
Annyira szégyellem magam emiatt... Hogyan tudnám legyőzni ezt a rossz fóbiát? Ha valaki "kigyógyult" ebből, hogyan sikerült?
Köszönöm a válaszokat!
Én is rettegtem még egy vérvételtől is. Aztán kaptam egy olyan betegséget, ami miatt havonta kellett mennem vérvételre.. Fejben eldöntöttem, hogy nem lehetek ilyen gyenge, hogy minden alkalommal összecsináljam magam...aztán szép lassan elkezdett működni... Aztán annyira felbátorodtam, hogy már 7-szer vérplazmát is adtam és kutya bajom.
A fogorvosnál meg úgy sikerült, hogy valami meggyes ízű zsibbasztóval kenegette az ínyem és csak utána szép lassan adta be a szurit és azt is az ujjával elmaszírozta, tehát egyáltalán nem volt kellemetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!