Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez kényszerbetegség? Ha az,...

Ez kényszerbetegség? Ha az, hogyan lehet leküzdeni?

Figyelt kérdés
22 éves srác vagyok és 19 éves koromban kezdtem el cigizni. Volt egy pánikrohamom cigizés után, amit azóta a ciginek tudok be és egy jó ideig utána nem is szívtam, viszont itt jön a kényszeresség. Utána még párszor szívtam cigit és úgy éreztem mindig hogy megfájdul a mellkasom. Ez a mellkasfájdalom ki lett vizsgáltatva és azt mondták nincs semmi nagyobb bajom, nincs szívproblémám. Viszont belém rögzült az, hogy a cigizésnél megfájdul a mellkasom és addig amíg nem tudok úgy elszívni egy cigit hogy ne fájduljon meg a mellkasom, addig úgy érzem hogy nemtudom letenni a cigit mert a szervezetem megjegyzi az utolsó cigit és az nem esett jól neki akkor biztos szívproblémáim lesznek ez miatt a jövőbe...igen tudom hogy egy baromság nemtudok ellene tenni, higyjétek el én érzem magam a legidiótábbnak de nem azért írok ide hogy most mindenki elmondja mekkora hülye vagyok....pedig már egyáltalán nem kívánom de egyszerűen nemtudom abbahagyni...volt már egy párszor olyan hogy nem fájdult meg cigizés közbe de mikor iszok, sajnos előfordul hogy nemtudom magam kontrollálni, hülye leszek és újból elszívok 1-2 cigit és még az alkohol sem enyhíti a mellkasi fájdalmat és megint elkezdek küzdeni a cigi lerakásával....józanon már nem szívok 1 darab cigit se, csak ha iszok...abba kellene a segítség hogy hogy lehet ezt az érzést leküzdeni?Megpróbálok ittasan nem cigizni, de legfőképpen a berögzülés elhagyásához kellene segítség.Azt olvastam hogy ez kényszerbetegség de ha van szakértő aki megmondaná mi ez, annak megköszönném és azt is ha tud segíteni :) Köszönöm a válaszokat! :)

2016. nov. 13. 20:29
 1/4 A kérdező kommentje:
Azt még nem tettem hozzá hogy természetesen az egész napomat behálózza ez a gondolat és alapjából is szokott fájni a mellkasom, csak úgy előjön. De ha erre gondolok akkor is megfájdul....rossz a stressztűrő képességem is.
2016. nov. 13. 20:42
 2/4 anonim ***** válasza:
A kényszeresség valószínűtlen. Mélylélektani terápiával gyorsan megoldható
2016. nov. 13. 20:56
 3/4 A kérdező kommentje:
Értem. Azért is gondoltam kényszerbetegségre, mert ez mellett kényszeresen is csinálok dolgokat. Visszamegyek megnézni bezártam-e az ajtót, pontos helye van a szobámban mindennek stb. Ha nem így van akkor rosszul érzem magam. De ha ez nem függ össze ezzel a kényszeres cselekedetekkel akkor rendben legalább külön tudom kezelni a két dolgot :)
2016. nov. 13. 21:09
 4/4 anonim ***** válasza:
A kényszerbetegség legeredményesebben hipnobehaviorista módon kezelhető.
2016. nov. 14. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!