Hogy küzdjem le a kényszergondolataimat, cselekedeteimet?
Próbáld meg levezetni egy papirra minden gondolatidat és ismételd meg többször.
Viszont szakemberhez kellene menned, mert egyedül nem mindig sikerül,attól függ,melyek ezek a gondolatok és mire utalnak.
Pszichiáterből van TB-s is, nem biztos, hogy rossz (ki kell próbálni, ha rossz, másikat keresni).
Ha pszichológusból akarsz ingyenest, akkor a papok között keresgélj, vannak, akiknek pszichológus végzettségük is van.
kiskoromtol vagyok ocd-s....egeszen gimis koromig jartam pszischologushoz, gyogyszert is kaptam es semmi!!!hullamokban visszajott, mikor iskolakezdes volt. Gimibe elkerultem, hulye osztalytarsak elmentek mashova. Ott jo volt.....nos egyetem megint kikeszit.....
En velemenyem: orvos kalap szart sem er, gyogyszer annyit sem, van csaladom nem fogok ujra bogyokat szedni....tehat akaratero...tudom rohadt nehez, mert 5 szorre is elmegyek kezet mosni, de neha azt kell mondani, hogy leszarom....igen sajnos ez van...mert tudod, hogy te normalis vagy, ez meg csak egy psziches zavar....
Keress kevesbe stresszes melot, ha suli miatt vagy ilyen valtsal...szerintem eletmodvaltaskell,nekem anno bejott ( csak meg vegeznem kene a sulival es remelem lenyugszom)
utolso vagyok:
pszichologus, pszichiater tanacsokat ad, amiket anno megtanult konyvbol....de o maga tuti nincs ilyen helyzetben...hiaba erti meg, sose fogja atelni a szenvedest amitol falhoz mennel...
Tehat ezert kicsit neha ki kell kapcsolin...mint egy zombi:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!