Ongyilkossagi gondolatok erettsegi miatt?
nanana egy kicsit lazíts, fog az menni, most rágörcsöltél, azt el kell hagyni, sokat tanultál, végig: lesz ahogy lesz!
Például menj egy parkba sétálni, nézd meg, minden csupa virág - gyönyörű.
Ha az érettségi miatt már ilyen gondolatom vannak, akkor nahyon ne is menj tovább. Mert az érettségi egy alapdolog. Onnantól minden nehezebb.
De menj orvoshoz....
Az a baj, hogy rástresszelsz meg ez teljesen tipikus, hogy úgy érzed nem tudsz semmit.
Aztán meg majd a vizsgán úgy fog menni, mint az állat.
Egyébként én ettől függetlenül elrontottam, nem vettek fel.
Aztán egy év múlva abból az egyből visszamentem, közben lenyelvvizsgáztam, aztán utána már simán felvettek.
Ma meg már 30 évesen rohadtul nem érdekel az az egy év mínusz.
Miért siránkozol? Elmész, megírod, aztán csá. Az érettségi egy vicc, egyetemen egy tárgyra többet kell tanulni - pl. anatómia -, mint a komplett érettségire együtt véve.
És a depressziód bizony adódhat a kajazavarodból, ami meg a túlzott, görcsösen meg akarom csinálniból fakad.
Pszichológus meg jó dolog, csak nem kontárt kell találni.
Nekem is volt, ezzel vetettem le a stresszt. És mivel így "ha veszítek úgyis meghalok" módon ültem be, tök jó lett mind.
Kivéve persze az örök átok matematika, ami csak kettes, de legalább stabilan. A többi nagyjából 3-4 mind, történelem 5.
Ne haragudj, de nagy baj van a fejedben.
Én kiugranék a bőrömből örömömben ha 75%-osat írnék próbaként, sőt, érettségin is örülnék.
Belátom, nem vagyok jó tanuló, de szerintem nem feltétlen ebben nyilvánul meg hogy mennyire vagyok intelligens és értékes ember.
Egyébként én még jobban stresszelek az érettségi miatt mint te, mert sokkal nehezebb helyzetben vagyok, minden nap egyre idegesebb vagyok emiatt. Nekem egyedül kell felkészüljek az érettségire, kicseszettül nehéz így és eszméletlenül szorongok már most az érettségi gondolatától is.
Én boldog leszek akkor is, ha minden tantárgyam 2-es lesz, csak legyen meg!
Úgyhogy inkább örülj, hogy már egy nem gyenge százalékot elértél, és hogy te minden nehézség nélkül át fogsz majd menni az érettségin, mert részt vehettél rendes oktatáson. Ez már szerintem nem normális maximalizmus. Ilyenen öngyilkosságra gondolni..hát..járnál az én cipőmben.. Nekem sem könnyű az életem, de én teszek azért hogy ne ragadjak bele a depresszióba, és észreveszem hogy nekem igen is, menni fog! Minden fejben dől el, tehát szedd össze magad, ebben a helyzetben sokkal előrébb vagy, mint én. Sikerül az érettségi, én is így állok hozzá (megjegyzem 0 tudással kb. :D)
Igaz, feszülten, de minden erőmet beleadva megküzdök az érettségiért.
Úgyhogy hajrá, én inkább büszke lennék a helyedben.
18/L
"Ne haragudj, de nagy baj van a fejedben."
Igen, ezt ő maga is megírta: "lusz eppen anorexia/bulimiabol gyogyulok, mar 4 eve." Ez pont azt jelenti, amit írtál. És nagyon nem könnyű úrrá lenni rajta.
Ha ezt az összefüggést nem látod, akkor te még nála is boldogabb lehetsz, mert neki sokkal komolyabb problémája van, mint neked az érettségi.
Ezt nem bántásból mondom, csak hogy értsd meg a kérdezőt. Hajrá neked is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!