Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » S. O. S! Tudtok ongyilkossagi...

S. O. S! Tudtok ongyilkossagi gondolatok eluzesehez tippeket? Mit tegyek?! Valami otletek ahhoz, hogy jobbra forduljon az eletem?

Figyelt kérdés

Sokat gondolkozok az ongyilkossagon, foleg az utobbi evben. Igazabol nem szeretnek vegetvetni az eletemnek, de sokszor annyira maganyos, szomoru vagyok.

Legtobbszor azt tapasztalom, hogy senki sem szeret, senkinek nem vagyok fontos es felek, hogy ez igy is van! Pl. ma megkertem azt az osztalytarsnomet, baratnomet akivel a legjobban egyezek, hogy varjon meg. Tornank volt es en kesobbre keszultem el. Errefel az mondta, hogy :"megtalalsz minket, mi most elmegyunk". Lehet igy leirva nem annyira durva, de amikor naponta tobbszor ateled, latod, hogy egyesek milyen lenezoen neznek, hogy viselkednek veled, sokkal rosszabb. Osszesen kb. 3 lany van az osztalybol akik "turhetoen" viselkednek velem, de ok is legtobbszor a sajat baratnoikkel vannak.

A kiskorombol nincsenek valami jo emlekeim. Ovodas korom ota megalaztak, csufoltak, meg el se erintettek. Ha pl. tornaoran valakikkel egy csapatba kerultem, akkor mar semmi lelkesedesuk nem volt, biztosan tudtak, hogy vesztenek es loktek at a masik csapatba.

Most ne mondjatok, hogy beszeljek az osztalyfonokommel, tanaraimmal a helyzetemrol. Az oszink tudja meg legkesobb, hogy mi tortenik az osztalyban.

A szuleim sokat veszekd-tek es veszekednek, a testverem pedig nem teljesen normalis. Erre meg ratevodik az is, hogy eleg szegeny csaladba szulettem.

Holnap kapjuk a vakaciot, mert Romaniaban lakok es itt roman husvetra adjak ki. Fogalmam sincs mit fogok csinalni. A vakaciok sokszor unalmasabbak, minthogy mennek suliba es talalkoznak az osztalytarsaimmal. Mit ajanlotok mivel toltsem el az idot?

Kulsore se nezek ki valami jol. Nem mondom hogy ronda vagyok, de szep se vagyok... plusz eleg kover is vagyok.(153-155\58-60 kg). Senki se mondta soha hogy szep vagyok. Tobbszor nekikezdtem fogyokurazni, de hamar feladom. Kb. ugy van, hogy reggel ok es delutanra mar melleeszek.

Nagyon sokat tudnek meg irni, de nem akarlak untatni titeket.

Ezeket leirva meg bogni is elkezdtem. Na szuper!

Roviden: onbizalmam = 0

osztalykozosseg = 0,....

Mit tehetnek hogy ne legyek ennyire szomoru, maganyos es onbizalomhianyos? Hogyan szerezhetnek baratokat? Mit tegyek, hogy jobba forduljon az eletem es hogy ne akarjak ongyilkos lenni?

15\L

U.I:Ezt a kerdest meg feltettem egy masik kategoriaba, nem a megfelelobe

2013. ápr. 4. 17:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nézz le mindenkit, és ne törődj velük, ha látod milyenek, akkor miért akarsz barátkozni velük? Aki nem akar engem, arra nem erőltetem rá magam. Szard le őket és éld az életed. Osztályközösség meg ne érdekeljen már ennyire nem e körül forog a világ. Önbizalom... csak próbálj megfelelni magadnak és nem másoknak ennyi.
2013. ápr. 4. 18:11
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Először is azt tartsd szem előtt, hogy ez a korszak viszonylag rövid időt ölel fel az életedből, tehát ha ez olyan ótvar szar is, akkor sem jelenti azt, hogy később nem lesz jobb. Sőt, ha elkezdesz önállósodni, függetlenedni, akkor te fogod megválogatni, hogy kivel barátkozol és nem kell olyanok közelében lenni, akikkel nem érzed jól magad.

Abban nem tudok segíteni, hogy az osztálytársaiddal hogyan jöjj ki, elsősorban én tőlük is függetlenednék, bár introvertáltként nekem nem lenne nehéz, de lányoknál meg el tudom képzelni, hogy milyen pletyka megy esetenként. Próbáld meg megváltoztatni a hozzáállásod/hozzáállásukat egymás iránt és akkor másképp kezelnek.

Kedélyjavításnak azt tudom javasolni, hogy találj magadnak hobbit, amiben lehet sikerélményed, pl tanulj rajzolni, olvass stb. És mozogj! Utóbbi bizonyítottan sokkal jobb hangulatba hoz és szimplán fogyókúrától nem lesz jobb alakod, viszont a sporttól de. És így lehet önbizalmat is nyerni.

Én lehetek akármilyen szar hangulatban, de öngyilkosságon még sosem gondolkodtam el komolyan. Erre egy jó magyarázat ez az idézet:

A halál olyan szörnyen végleges, míg az élet tele van lehetőségekkel.

2013. ápr. 5. 00:21
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Szia, nekem is volt régebben ilyen, akkor elmentem egy dokihoz, aki segített. Kognitív viselkedésterápiának hívják, és csak beszélgetni kell. Egyébként meg el fog múlni magától is, még nagyon fiatal vagy, valószínűleg érettebb vagy, mint a többiek. Tök normális, hogy minden miatt utálják a másikat. Majd felnőnek, bár akkor is utálhatnak, de nem mutatják ki, csak az ember háta mögött kibeszélnek. Amúgy járj egy más egyesületekbe, hátha ott találsz olyan embereket, akikkel jobban tudsz lenni. Semmi sem tart örökké, a rossz dolgok meg főleg nem :) Szóval kitartás, és ne szomorkodj, hanem kezdj el valamit tenni :)
2013. ápr. 5. 21:46
 4/14 A kérdező kommentje:

Koszi a valaszokat!

Valamivel jobban vagyok es jelenleg nem akarok ongyilkos lenni. Az a baj, hogy ez nekem egy ilyen visszatero idoszak. Amikor rossz kedvem van, piszkalnak meg itthon se a legjobb a hangulat, veszekedes van es ha ez tobb napig tart akkor olyan depresszios hangulatom lesz. Azt akarom olyankor, hogy ne is szulettem volna meg stb. Remelem hogy mint kevesebbszer lesz ilyen hangulatom es hogy talalok magamnak olyan baratnoket akik valojabol szeretnek, azert aki vagyok es nem akarnak megvaltoztatni.

2013. ápr. 6. 07:24
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez depresszió. Próbálj belőle kilábalni. Nem kell a rossz dolgokra figyelni. Hallgass vidám zenéket, gondolj szép emlékekre, álmodozz. Gondolj arra, hogy ha sokat tanulsz, és nem hagyod abba a tanulást, sokra viszed majd. Pl. Ha fogorvos akarnál lenni, gondolj arra, hogy te elszel a világ legjobb fogorvosa, és akkor majd nézhetnek az osztálytársaid, hogy te mire vitted, ők meg majd az aluljárókban koldulnak. Ha nincs háziállatod, szerezz be egyet (ha engedik) és játssz vele. Próbálj örömöket szerezni az életedbe, akár egy kedves gesztussal. Ha valakinek valami jót teszel, boldogabb lesz a napja, és neked is, mert tudod, hogy valakit boldoggá tettél. Zavard el a gondolatokat a fejedből. Több száz, vagy ezer internetes játék is van, amivel kicsit kikapcsolhatsz. Ne nézd a híradót, abban csak rossz dolgokat mutatnak! Inkább vígjátékokat. És szerintem ha megértő az anyukád, beszélgess el vele erről. Hidd el, meg fogja érteni. Ilyen korban gyakran előfordul a depresszió, ilyenkor jön rá az ember arra, hogy létezik a halál. Gondolhatsz arra id, hogy ha öngyilkos leszel, akkor hány embernek fogsz hiányozni. sok sikert! Csak nézz előre, és ne törődj másokkal.
2013. ápr. 7. 15:18
 6/14 anonim válasza:

nem hiszed el, de ugyanígy vagyok .. 14/L.

Nemtudom ez a válasz mennyiben segít, szerintem semmiben, de legalább tudod h nem vagyok egyedül ezzel :/ ^^

2013. ápr. 11. 19:49
 7/14 anonim válasza:
Nem feltétlenül benned van a hiba, ha nem szereted az osztálytársaidat, ne is foglalkozz velük! Keress olyan tevékenységeket amelyek örömet okoznak. Ha nem mondják, hogy szép vagy az nem jelenti azt, hogy nem vagy szép. A fiúk sokszor nem mondják ki amit gondolnak.
2013. ápr. 28. 17:55
 8/14 anonim ***** válasza:

Melyik városban élsz? 4-5 km gyaloglás minden héten kétszer, legalább 3 héten keresztül és már látható lesz az eredmény. Nagyon sok folyadékot kell inni, főleg nyáron, de olyat amibe nincs cukor, inkább ásványvíz. Reggeli mehet, annyi amennyi, ebédre annyit ehetsz olyat amit és amennyit akarsz, minél többet, de ebéd után már nem ehetsz sem kenyeret, sem chipset, sem csokit, semmi édeset főleg nem tortát, semmi nasit. Annyi gyümölcsöt ehetsz, amennyit akarsz még éjszaka is, akár 2-3 kg-ot is.

Ez egy erős fogyókúra szintén 3 héten keresztül. Orvossal meg kellene beszélni, hogy egyetért-e ezzel. Mondhat mást is.

2013. ápr. 28. 19:46
 9/14 A kérdező kommentje:

Koszi a valaszokat, de sajnos nekem segitettetek veluk sokat... Mintha rosszabul ereznem magamat. Nem tudom elvezni az eletet, sokszor ugy erzem, hogy tarsasagban majdnem elsirom magamat stb.

Nem kerem, hogy irjatok tobb valaszt, mert ugyis ugyanolyan sz.r kedvem van.

2013. máj. 3. 13:37
 10/14 anonim válasza:
ha nagyon unatkozol szünetben, szerintem valami (könnyű) nyári munkát keress, ha tudsz. ott beilleszkedhetsz egy új közösségbe, és új barátaid is lehetnek. valamint figyelemelterelőnek is jó.
2013. máj. 12. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!