Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » 12 éves vagyok. Miért jár a...

12 éves vagyok. Miért jár a fejemben az elmúlás gondolata?

Figyelt kérdés
Azon gondolkozom, hogy apám, anyám, húgom, öcsém és a többi rokon is meghal egyszer... Meg én is... Még nem jártam külföldön, határokon belül is kevés helyen voltam. Tudom, még előttem az egész élet! A Szüleim is fiatalok! De olyan szomorú vagyok! Utálom az iskolát! Amúgy szeretem, de az unalmas órák telnek, én pedig megfognám minden egyes percet, ami pocsékba megy (pl.: megtanulom a táblázatot, többet sosem veszem elő az életemben), hogy azt is hasznosan tölthessem! És egyszer meghalok, minden sikeremről megfeledkeznek. Mi az értelme. (ha szerencsém van) Megtalálom a szerelmet, a tökéletes lányt, aki viszont szeret, lesznek gyerekeink, boldogak leszünk, megyünk nyaralni, sok időt együtt töltünk majd... Persze dolgozni is kell! Mit tegyek? Pszichológushoz nem megyek! Valaki élt már át ilyet?

2017. márc. 23. 19:07
 1/5 A kérdező kommentje:
Fiú vagyok! Szóval lehangolt vagyok! Bármilyen boldog életet élek, egyszer vége! Akkor ki tudja mi történik majd a halál után!? Én semmiben sem hiszek, majd akkor, ha lesz benne saját tapasztalatom.
2017. márc. 23. 19:11
 2/5 jeverezi ***** válasza:
honnan tudjam? Menj el pszichiáterhez
2017. márc. 23. 21:29
 3/5 anonim ***** válasza:
Azert elunk, hogy elvezzuk az itt letet, tegyunk a Foldert a jovo nemzedekeert hogy ok is elvezhessek majd az itt letet. Szerintem ez elegendo cel a szamodra, az unalmas orak perceit pedig hasznald fel koncentracios gyakorlatra, figyelj a tanarra es a tananyagra minden eroddel meg ha unalmas is mert kesobb erre a kepessegre is szukseged lesz, hogy elvezhesd az eletet es tegyel a Foldert, a jovo nemzedekeert, hogy kesobb ok is... de ezt mar mondtam. ;)
2017. márc. 23. 21:58
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Miért mennél pszichológushoz?

Oké, kicsit koraérettnek tűnsz, de 12 évesen már lehet erről komolyan gondolkodni. Bár nem népszokás.

Nincs veled semmi baj. Csak a kérdést rosszul tetted fel: az, hogy élsz, valami ritka dolog - és mint ilyen, egyedi. Mindenki egyedi, eben nincs különbség. Ha genetikailag azonos lenne, akkor pozíciójában lenne egyedi. És ennyi: az ÉN-tudat mindenkiben él, de mindenkiben különböző fokon. Te egy kicsit fiatalon vetted észre a lét mulandóságát.

Az a helyzet, hogy az elmúlás, a változás, minden létező sajátossága - amikor egy autó anyaga elöregszik, megeszi a rozsda. Amikor az élőlények megöregszenek, megbetegednek és meghalnak, vagy kifáradna. Ez a természetük és ebben nincs semmi különös: a világ anyagi része ilyen tökéletlen.

Sokmindenről szerezhetünk így tudomást, a lét amolyan abla a nemlétről a létezés felé. Amit neked mondanék, az nem a pszichológus felé vezet, inkább ennek a komplexumnak, aki vagy, egy építő irányát próbálj adni - a saját válaszaid a kérdéseidre. Te korán tudatosultál, de a többség nem ilyen.

Kezdd el a saját irányod. A saját válaszaid, a saját rendszeredben - ahogyan csa te tudsz válaszolni. Használj fel mindent, amit jónak látsz, és jól fogod érezni magad.

2017. márc. 25. 21:09
 5/5 anonim válasza:
nyugi nem csak te vagy ilyen én már mé kicsi koromban 11 évesen elgondolkoztam ezen és lány vagyok tehát...
2017. ápr. 8. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!