Ha azt mondom a pszichiáternek, hogy egyszer megfordult a fejemben az öngyilkosság gondolata, akkor jogerősen tarthatnak bent a pszichiátrián?
Csak akkor, ha már megpróbáltad és kárt tettél magadban vagy másban, de még ilyenkor is pár nap, max 1-2 hét.
Felír neked valami gyenge nyugtatót, és talán elküld egy pszichológushoz.
#3. vagyok
Egyet értek a 4. válaszolóval. Mindenkinek megfordult már a fejében: Ha megteszem jobb lesz nekem? Mi van a túloldalon, megnyugvás?
Nekem minden fogászati kezelés előtt megfordul a fejemben:D
Egyébként természetesen nem tarthat bent.Ahhoz minimum ön és közveszélyesnek kell lenned,ami nem abból áll,hogy átfutott egy gondolat az agyadon.
Ezt így nem tudom pontosan. Szerintem ha kihangsúlyozod, hogy ez régen volt egyszer, és hogy jelenleg nincsenek ilyen gondolataid, akkor nem.
Ha valaki például a kocsmában azt modnogatja, hogy öngyilkos lesz (hiába, hogy amúgy komolytalan, és valószínűleg a pia beszél belőle), és kihívják a mentőt, akkor viszont nekik kötelességük pszichiátriára szállítani. Úgyhogy óvatosan az ilyen kijelentésekkel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!