Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Félek, hogy őrült vagyok, az...

Félek, hogy őrült vagyok, az öngyilkosság gondolata pedig már legalább 8 éve kísért, mit tegyek?

Figyelt kérdés

2008-ban kezdődött, sokszor voltam közel ahhoz, hogy öngyilkos legyek. Depressziós voltam.

2012-2013 jó év volt, 2014-ben visszaestem, majd 2015-ben kimásztam a gödörből. 2016 szintén nagyon jó év volt, ritkán gondoltam a halálra, akkor is inkább decemberben. Most 2017-et írunk, és úgy érzem, hogy ismét elragad a sötétség, amitől azt hittem, hogy már megszabadultam.

Beteg vagyok, az orvos kiírt, nem mehetek dolgozni(diákmunka), egyedül leszek itthon, és tanulnom kellene az egyetemre, de már nem bírok, hihetetlenül csalódott vagyok igazából. Bármennyit is tanultam eddig, ez a félév eddig nagyon rosszul alakul, de érdekel maga a szakma, és bár lenne alternatíva, amiből jobb jegyeket szerezhetnék (így ösztöndíjat is), nem érzem hivatásomnak.

Holnap,nem vagyok benne biztos, hogy nem teszek kárt magamban. Van egy csodálatos barátom egyébként, de holnap vele sem tudok annyit beszélgetni, mert 2-ig dolgozik...

Igazából maga a helyzetem menthető lenne, ezt elismerem, de sokszor rám tör ez a sötét érzés, vagy ami még rosszabb: ha már semmit sem érzek. Semmiben sem találom meg az örömet. Minden semleges, olyan élettelen, olyan semmilyen. Mintha nem lenne íze a kedvenc fagylaltomnak, olyan.

Egyébként beszámítható vagyok, tehát call centerben dolgozom, és mindig nagyon jól kijövök az ügyféllel, elégedettek velem. Ezt az oldalamat a közeli barátaim ismerik, de már nem merem őket sem traktálni ezzel.

Szerintetek ha elmegyek pszichológushoz, tud nekem segíteni, vagy örökké meg kell küzdenem ezzel a démonnal?

2017. jan. 15. 23:37
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Van erre segítség, bár nem biztos, hogy ezeket a sötétebb időszakokat egy pszichológus meg tudja oldani. Nem tudom hogy viszonyulsz a pszichiáterekhez, de lehet egy ilyen szakemberre lenne szükség.

A beszélgetés nagyon jót tud tenni, de nem minden esetben biztos hogy elég.

2017. jan. 15. 23:49
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Szoktál erről beszélni a barátoddal? Vajon mit érezne, ha megölnéd magad? Szerintem keress hobbit vagy sportolj. Ha nem megy eleinte, akkor is erőltesd, tukmáld rá magad és hajtsd magad és küzdj! Te egy fontos ember vagy!
2017. jan. 15. 23:52
 3/10 A kérdező kommentje:

1. Köszönöm. Én is gondoltam erre, csak félek ugye a gyógyszerektől, hogy még inkább tönkretennék a lelkivilágom. :(

Persze, ha nincs más, meg fogom próbálni, ugyanis tényleg nem lenne okom a depresszióra, de ugye nem ok által jön... Csak úgy :(

2017. jan. 15. 23:52
 4/10 A kérdező kommentje:

2. Köszönöm szépen. :) Igen, szoktunk. Nyilván szomorú lenne, ezért igazából nem is folyamodnék ehhez, ha holnap csinálnék valamit, az is max. vagdosás lenne, de azt sem akarok tudatom alapján. Csak olyan érzés, mintha belülről kaparna valami, ami ellen én igazából megpróbálok harcolni, tehát nem engedek neki, de annyira kegyetlen, nem csillapodik. Nehéz ellene harcolni, és addig is szenvedek, és nyilván ezt sem szeretném, ha a jövőben folytatódna.

Egyébként van hobbim, a rajzolás, de ilyenkor még az sem tölt el olyan lelkesedéssel, mint normális perceimben.

2017. jan. 15. 23:55
 5/10 anonim válasza:
100%
Keress Szabó Péterre youtube-on! Később meghálálhatsz ;)
2017. jan. 15. 23:55
 6/10 A kérdező kommentje:

5. Ismerem Pétert, sőt Brian Tracy-t is, és próbálok azok szerint élni, amit mondanak.

Én nem mindig vagyok ilyen, csak vannak időszakaim, amikor semmi sem segít, amit eddig bevetettem. Amikor normális vagyok, akkor például a rajzolást is hihetetlenül élvezem, amikor meg előjön ez a 'démoni erő' (jó, nyilván nem kell paranormális dologra gondolni, én is csak metaforaként írom ezt), akkor ülök fapofával a rajzlap fölött. C:

De nyilván gyógyulni akarok, úgyhogy akkor most Szabó Péterezek, hátha enyhít ezen az elmebajon. Egyébként ez pár nap alatt mindig megoldódik, de amikor rajtam van, akkor borzalmas.

2017. jan. 15. 23:59
 7/10 anonim ***** válasza:

#3 - igen, ha hajlamos vagy dependenciára, akkor megvan az a veszély hogy nagyon rá fogsz állni az adott gyógyszerre. A személyiségtorzulás azért nem megy egyik napról a másikra, de tényleg előfordulhat egy idő után.

Jó (lelkiismeretes) szakembert kell keresni, őszintén beszélni, kooperálni vele és akkor meg tud óvni ezektől is.

Az sem olyan hihetetlen, hogy most jött elő: tél, sötétség, hideg, borongós idő - ezek rásegítenek.

Mondjuk a depresszióval nincs tapasztalatom első kézből, de nekem is voltak pszichés gondjaim egy jókora autóbaleset után. De megvagyok, egész hosszú ideje problémamentesen. :)

2017. jan. 16. 00:08
 8/10 anonim ***** válasza:

Ehhez mit szósz ? [link]

Vagy esetleg ez a megoldás jobban tetszene ? (ez egy példa, mást is kereshetsz a lakhelyed közelében)

[link]

2017. jan. 16. 00:56
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek. :)

Mindenképp felkeresek egy ilyet, mert ez nem állapot.

2017. jan. 16. 20:22
 10/10 anonim válasza:
Figyelj. Én jártam pszihológushoz, betanult mondatokat lök: kezdj el sportolni, találj hobbyt, menj el szórakozni stb.. Nekem lófaszt nem ért.. Viszont azt megtudtam hogy ez az érzés ami rád ritkán jön rám 1 naponta, egy vagy több az életedben szerzett trauma miatt van amit nem tudtál feldolgozni, magadat hibáztatod stb. De rajtam nem segítettek felvágtam az ereim mindenhol nem ettem cigarettáztam alkoholt ittam és füvet szívtam. Elküldtek pszihiáterhez ahol bezártak és kezeléseken vettem részt majd 2 hét múlva felírta az orvos a xanaxot az ilyen rohamokra... szedtem szedtem majd egy nap szakítottam a barátnőmmel akit szerettem... túl sokat vettem be egyszerre majd eszméletlenül találtak rám. Újra lettem élesztve. És így visszagondolva sajna ezzel együtt kell élnes maximum vigyazz magadra hogy mindig boldog legyél. Pl:szexelj,játsz,élvezd az életet és próbalj nem befordulni
2018. jún. 3. 23:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!