Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez mitől lehet? /Bocsi a...

Ez mitől lehet? /Bocsi a rövid kérdésért, lennt kifejtem/

Figyelt kérdés

Régebben folyton az öngyilkosság járt a fejemben. Úgy éreztem, hogy nekem kell meghalnom, mert csak teher vagyok a világnak, hisz mindenhol csak kritikát és dorgálást kaptam. De ami többet számított az az, hogy bizonyos emberek a rengeteg megalázással és ok nélküli bántalmazással tönkre tettek lelkileg. És már nem bírtam tovább.

A szorongásból is elegem lett, és az egész zavaros világból, ami a fejemben volt. Voltak kísérleteim is, de mint látjátok, még itt vagyok.

Azr szeretném kéedezni, hogy miért lehet az, hogy mostanában nem önmagam meggyilkolásáról gondolkodok, hanem egyre többet az jár a fejemben, hogy másokat ölök meg. Bosszút kell állnom azokon az embereken, akik tönkretették az életem. Ez normális? Már több módon elképzeltem, egyik véresebb mint a másik.

Nem nézek horrorokat és a thrillereket is kerülöm.

Ez normális szerintetek? Komolyan, ha eszembe jut az, hogy inkább magamat ölöm meg más helyett, rögtön eszembe jut, hogy "Még mit nem... Nem ölöm meg magamat, inkább azokat, akik annyi fájdalmat okoztak éveken keresztül."

Megőrültem?

2014. jún. 17. 21:16
 1/2 anonim válasza:
Az jó, ha magadat nem akarod már megölni, és tudod, hogy másokat sem szabad. Ha szarul érzed magad miattuk, ha ők járnak az eszedben, amikor bosszút forralsz, ha csak egy percre rájuk gondolsz, akkor ők nyernek. Ne hagyd, hogy ezután is ők határozzák meg az életed, a gondolataidat. Hozd rendbe a saját életedet, ha egyedül nem megy, fordulj pszichológushoz. Aztán legyél sikeres, vagy legyél sikeresebb ember náluk. Olyan ember, akit nem lehet lelkileg összetörni ok nélküli kritikával.
2014. jún. 18. 01:06
 2/2 Makra Péter Endre ***** válasza:
Bár a szándékod indokolt, túl nagy árat kell fizetned érte, nem éri meg. Mi hát a megoldás? Kizárni Őket az életedből, majd a gondolataidból is. Hogy ez nem könnyű dolog? Az benne a szép, az új élet, új barátok, társak, programok, célok. Ha tényleg gyűlölöd Őket, akkor sikerülni fog. Különb leszel náluk.
2014. jún. 18. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!