Valaki van itt aki volt ilyen helyzetbe?
Ne sajnaltasd magad hanem kezdj hozza!
Dolgozni kene hogy ne legyenek anyagi gondok. Ha nem jo akkor valts munkhelyet.
Ne várd hogy majd magátol megoldódik minden.
A parodnak meg hagyd hogy segítsen. Mi lenne ha megunná ezt es elhagyná? Na akkor lennel igazán bajban.
Hogy lettél depresszios?
Nekem is volt egzisztenciálsi krízisem, kb. az egész huszas éveim, nem találtam a helyem, a végzettségemmel nem tudtam elhelyezkedni, szorongó is voltam, ami szintén rontotta a munkaképességemet. Pedig egyébként mindig szorgalmas voltam, jó eredményekkel végeztem mindig. 30 évesen az öngyilkosság szélére kerültem. Ekkor kezdtem el olvasgatni a Zsoltárok könyvét, és rájöttem, hogy létezik gondviselés. Az életet nem a vakvéletlen irányítja azok számára, akik Istenhez fordulnak, hozzá kiáltanak. Már korábban is sokat olvastam, kerestem szellemi témákban, de ekkor a mélyponton állt össze a kép, és került helyére a hiányzó láncszem: hogy van gondviselés! Nekem ez 180 fokot fordított az életemen, hozzáállásomon. Korábban, huszas éveimben, többször előfordult, hogy ha nehézség jött inkább feladtam, felrúgtam, amibe belekezdtem, nem tartottam ki, mert azt gondoltam, úgyis csak hiába küzdök, s rosszul fognak alakulni a dolgok. Az estleges negatívumokra, kudarcokra koncentráltam.
Miután megtértem Istenhez, tudtam ,hogy nem létezik, hogy ha valaki mindent megtesz lelkiismerete szerint, és Istennel jár, akkor ne boldogulna (nem luxusszintre gondolok). Jézus is tanítja a gondviselést:
Mát.
6,31 Ne aggodalmaskodjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? vagy: Mit igyunk? vagy: Mivel ruházkodjunk?
6,32 Mert mind ezeket a pogányok kérdezik. Mert jól tudja a ti mennyei Atyátok, hogy mind ezekre szükségetek van.
6,33 Hanem keressétek először Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.
6,34 Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja.
Nagyon praktikus az utolsó versszak is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!