Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért olyan divatos a pánikbet...

Miért olyan divatos a pánikbetegség?

Figyelt kérdés

Ahogy elnézem akár itt az oldalon akár körülöttem az embereket, bármilyen tünetük van az pánikbeteg.

Kell valami ürügy, hogy szétszórják a nyugtatókat az emberek között?

Csak azért zavar, mert mindig rámaggatják a diagnózisokat ami divatos. Suliban is volt hasmenéses hányásos járvány, persze én is beáltam a sorba, a doki nem is akarta meghallani, hogy a torkom fáj. Tüszős mandulagyulladásom volt. És most ugyanez a helyzet, csak komolyabb kimenetelű a problémám. És ami miatt probléma, hogy kis településen lakok és nem tudok elmenni máshoz. Beutalni nem akar sehova. De ìgy nem fogok meggyógyulni sem. Kb 5 perc alatt hozta a "diagnózist", meg egy alap vérkép, végig sem hallgatta a tüneteket mert mindig sokan vannal nála.

Hogy lehet ìgy bármiben reménykedni?

2017. márc. 14. 21:40
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Abban igazad van, hogy nagy divat lett, hogy az emberek önmagukat diagnosztizálják. Erre a legjobb példa, hogy tízből kilenc tinédzser azt mondja magáról, hogy ő depressziós, holott fogalmuk sincs, mit jelent ez a szó. Sajnos manapság már a sima rossz kedvű embert is azzal intézik el, hogy "ne legyél depis", amitől egyébként hányingerem van, én magam nyolc éve küzdök súlyos depresszióval és nagyon utálom, hogy amikor erről kezdek beszélni, az emberek azt hiszik, hogy biztos valami kis szerelmi bánat miatt hisztizek. A pánikbetegséggel ugyanaz a helyzet. Találkoztam már egy csomó emberrel, aki szorongott társaságban, nem érezte jól magát és azonnal elkönyvelte, hogy neki pánikrohama volt és beteg.

Másik részről viszont azt is tudni kell, hogy egyre több a TÉNYLEGES mentális beteg, aki neten ezt felvállalja. Tehát ezért tűnhet úgy, mintha divat lenne. Szerencsére kezdenek eltűnni ezek a berögzült hülyeségek, hogy akinek mentális problémája van, az bolond és inkább ne árulja el senkinek. Sokan vagyunk jelen az interneten, akik szeretnénk megosztani a tapasztalatainkat ilyen téren. Szóval értem amit mondasz, de mindig ki kell emelnünk, hogy vannak kivételek, akik ténylegesen ilyen problémákkal küszködnek. :3

2017. márc. 14. 23:54
 2/5 anonim ***** válasza:
Én viszont nem értem a kérdést. Azzal indítasz, hogy miért olyan a divatos a pánikbetegség. Aztán elkezdesz magadról írni, meg a háziorvosodról.
2017. márc. 15. 23:53
 3/5 anonim ***** válasza:

A kérdés valóban nem arról szól, ami a kifejtés.

Az első felére: ne hidd, hogy olyan kellemes a pánikbetegség, hogy erre bárki divatból vágyna, vagy önként választaná. Nyugtatót pedig nem minden pánikbeteg szed, a kettőnek semmi köze egymáshoz.

Amiről viszont a kérdés szól, az az, hogy nem kapsz megfelelő orvosi ellátást. Azért ez egy kicsit rajtad is múlik, mert nehezen tudok elképzelni, hogy ha elég határozottan kiállsz magadért, akkor ne lenne eredménye.

2017. márc. 16. 08:18
 4/5 A kérdező kommentje:

Tulajdonkèppen a ritka esetek egyike, de azt hiszem ha van tökèletes válasz akkor az első adta!

A kèrdès alatti leìrás tulajdonkèppen a magyarázta lenne annak, hogy mièrt èrdekel a kèrdès. Magam kiatt ezèrt érdekel. Nem vágyom pánikbetegségre, egyáltalán, ahogy olvasgatom az is kellőkèppen borzasztó. Azt látom, ha bármi olyan problèmája van az embernek amit az orvosok nem tudnak kiderìteni akkor az pánikbetegség. Nem azt mondom, hogy nincs olyan, de szerintem több emberre fogják rá mint amennyi tènylegesen lenne ( a diagnosztizáltak közül). Csak hogy mèg egy kicsit eltèrjek: van olyan problèmám ami közel 10év volt hogy kiderüljön.... Persze nem azon a helyen ahol lakok. Arra is rafogták annak idejèn hogy az idegeskedés miatt van ès kiderült, hogy szervi elváltozás.

2017. márc. 16. 09:41
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem nem igazán vagy tisztában, hogy mi a különbség a pánikbetegség és a pszichoszomatikus betegségek között. A pánikbetegségnek elég egyértelmű tünetei vannak, nem lehet mindenre ráfogni, hogy pánikbetegség, ami pszichés eredetű.

Szerintem kevered a fogalmakat. Vagy nálad mire fogták rá, hogy pánik?

2017. márc. 16. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!