Gyógyult alkoholisták, mennyi ideig és milyen gyakran ittatok? Nehéz volt leszokni? Mennyi ideig sóvárogtatok?
Az első hozzászólásban megadtam a választ! Természetesen 9 évesen még nem volt ilyen sok, de olyan családban nevelkedtem, ahol mindig a hűtőben volt a bor, és magam is lejárhattam a pincébe is. Soha nem ittam le magamat hányásig, ezért történt meg velem hogy 38 évesen az alkoholizmusnak már a harmadik stádiumában voltam. 9 éves korom után nem telt el nap, hogy ne ittam volna valamilyen alkoholos italt. később sörgyárban is dolgoztam, ott járt a tikettes sör is. 50 tikett havonta, és volt hogy még vettem hozzá 100 at. Aztán a kocsmát sem lehetett elkerülni a házisárkány miatt.Végül a rumot deciszám ittam a kocsmában, 1. nem volt messze, 2 ott senki nem kiabált velem, 3. a deci rumot lehörpintve néhány órán keresztül nyugtom volt a hurutos bélgörcsöktől is.
Kérdezőnek annyit tudok mondani, hogy ekkora mennyiség csak sörből nem túl sok. De pénzben mérve már durva! Ha így folytatod kiiszod magadat a vagyonodból! Aztán meg majd jön a depresszió, meg a csodára várás. Az alkoholról nem lehet úgy leszokni, hogy ma elhatározom, hogy holnap már nem iszom! Csak úgy lehet, ha már tegnap sem iszod meg amit ma elhatároztál!
Kb. 32 éves koromig teljesen absztinens voltam. Aztán elkezdtem néha borozni az akkori párommal. Később párkapcsolati gondok, erős szorongás és depresszió miatt elkezdtem magamban, egyedül inni. A bor után jött a többi, bármi, kivéve mondjuk a pálinkát. Többször voltam kórházban, amitől ideig-óráig nem ittam. A töményről teljesen leszoktam, rá sem bírok nézni. Maradt a sör, de leginkább a bor. A gyakoriság abszolút változó volt, évekig csak alkalmanként, aztán visszatért a depresszióm és rohamivásaim voltak.
Nekem is kétszer volt hasnyálmirigy-gyulladásom, most egy hónapja nem iszom és szeretném tartani magam ehhez. Egyelőre nem hiányzik.
Ez kb. 17 év története.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!