Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Vannak olyan alkoholisták,...

Vannak olyan alkoholisták, akik takarékosak?

Figyelt kérdés
Mindig azt hallja az ember, hogy az alkoholisták minden pénzüket alkoholra költik, még a gyerek perselyét is feltörik pénzért, ha alkohol kell.

2015. szept. 12. 19:40
 1/3 anonim ***** válasza:
Én nem alkoholban hanem drogban voltam érdekelt. Abban az időben csak az motivált a pénz szerzésre hogy meglegyen a napi adag, és cuccból sosincs sok csak legfeljebb elég. Mivel az alkohol legális drog ez vonatkozik arra is. A függőség nagy úr, így felülírja az erkölcsi normákat. Pl.: Én eladtam az anyám összes ékszerét, hogy legyen egy jó napom (utólag persze erre nem vagyok büszke)
2015. szept. 12. 22:42
 2/3 Phoney ***** válasza:

Attól függ, milyen súlyos alkoholistáról van szó.

Aki már fizikai függő, azaz egyfolytában alkohol van a vérében és „napszakról napszakra él”, mert alkohol nélkül idegi tünetei vannak, az általában nemhogy a pénzét, de megvásárolt alkoholt sem képes beosztani. Rájuk a legjellemzőbb a gazdaságtalan kiszerelések vásárlása – féldecis, kétdecis tömények, illetve kocsmai ivás –, így gyakran nemcsak nagyon sokat isznak, hanem aránytalanul sokat is fizetnek érte. Erre általában a teljes minimálbér is kevés, úgyhogy kényszersen megszerzik másét is.

Aki viszont „csak” minden este félrészegre issza magát, annál még reális, hogy képes legyen tervszerűen vásárolni, gazdaságos opciókat keresni, vagy akár egy bizonyos mennyiségről lemondani, ha muszáj. Persze már náluk is megjelennek kényszeres, irracionális vásárlási szokások, de nem feltétlenül isszák el minden pénzüket.

2015. szept. 13. 11:02
 3/3 anonim ***** válasza:
persze, vannak, nagyon sokféle típus válik alkesszé
2016. márc. 14. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!