Titokban alkoholisták? Hogyan küzdötök?
Nemrég még egy csinos/okos nő voltam.A környezet (remélem) nem látja, de mindennap kell valami. Tisztes munkahelyem van, de nagyon magányos vagyok. Otthon nem merek piát tartani, mert mind meginnám, ezért hazafelé munkából bemegyek a sarki kocsmába. "Csak" egy gyors feles, úgyis jókinézetű vagyok oda, nem gondolnak piásnak. Ám - mostanában kívánom a másodikat. Költséges is a dolog, érzem a lecsúszást. Valakinek tapasztalat?
40/N
Ugyan nem személy szerint engem érint, hanem az édesanyámat, aki otthoni zugivó, és azt kell, hogy mondjam, nagyon nagyon rossz ez a dolog. Felemészti az életerőt, tulajdonképpen szétrombol mindent, ha elszabadul.
Én is marha magányos vagyok, unalmas monotonitásban telnek a hétköznapok, de ettől még nem nyúlok a piához, mert még rosszabb lenne, ezt láttam és tapasztaltam közvetlen közelről. Egyetlen megoldás van: a piáról való lemondás! Nagyon egyszerű: ezentúl nem mész be a kocsmába egy felesért.
Objektíven, keményen kell hozzáállni az élethez, ha már olyan, amilyen! És lehetőség szerint lefoglalni magunkat. Ha kell, nem gondolni semmire.
Nem gondoltál arra, hogy felkeres egy AA csoportot? Tudom, hogy elsőre szörnyűnek tűnik, de ezzel két dolgot is megoldhatnál: találnál magadnak programot, illetve olyan társaságba kerülnél ahol rajtad kivűl sokan vannak akik ugyanúgy éreznek/éreztek és tudnak neked segíteni. Elmész ha akarsz beszélsz ha nem akarsz csak hallagatod a többieket. Köteleséggel nem jár. Bármikor csatlakozhatsz egy nyitott csoporthoz, ha akarod elmondod miért vagy ott de nem muszáj.
Ha úgy gondolod a csoport nem oldaná meg a gondjaidat, akkor próbálj meg egyedül erőt venni és nem bemenni a kocsmába hazafelé. Ha úgy érzed, hogy ez nem sikerül, akkor keress magadnak segítséget, mert ha tovább "gurulsz" a lejtőn akkor nagyon nagyon nehéz lesz vissza mászni. Önmagad értékelésére ajánlom a teszteket, mint pl ez: [link]
Sok helyen van a legközelebb lévőt itt tudod megkeresni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!