A dohányokos, vagy az alkoholisták vannak rosszabb hatással a környezetükre?
Ismerősöm azt mondja az, hogy egy dohányos miatt szívja az összes többi környezetébe léávő em,ber a füstöt, az egy dolog,d e az alkoholisták sokkal rosszabbak. Mert tönkreteszik a családjukat, meg megvernek mindenkit.
És, hogy több alkoholista tette tönkre mások életét, mint dohányos.
Anyum dohányzott, apum ivott.
Szerintetek melyikükkel nem állok szóba?
"meg megvernek mindenkit. " azért nem kell általánosítani. Amúgy a dohányosok nagyobb kért okoznak. (szerintem)
Van egy egyszerű megoldás. Minden dohány és alkohol termék árát emeljék fel 10.000 Ft /doboz, üveg árra.
Majd megoldódik a probléma. Nekem nem fog hiányozni sem a cigi, sem a pia. A többiek meg megveszik, ha nagyon akarják csillagászati áron. Esetleg szomjan halnak...
Höm, igazából csak azok a érszegek és alkoholisták kötekedőek akiknek komoly lelki problémái vannak, a legtöbben csak gubbasztanak.
Egy dohányos viszont lehet, hogy nem tűnik neked zavarónak, de a füstjével hosszútávon neked is okozhat tüdő/gégerákot, magas vérnyomást stb-t.
Jöttök ezzel az érvvel, hogy ha a dohányos egyedül van akkor nem árt senkinek blablabla. Ez nem igaz az alkoholistákra is? :D (Bár mondjuk ez a cigizők esetében nem igaz, mert a cigin keresztül 10000-szer, igen tíz ezerszer mérgezőbb levegőt szívsz be mint bármilyen városi szmog.)
- Nem mindegyik alkoholista agresszív vagy verekedős. Ez nagyon emberfüggő. Van, amelyik csak bepunnyad.
- A dohányzást kevésbé vetik meg, ítélik el, pedig szarrá marja a tüdődet, de még azét is, aki csak passzívan részesül benne. Ennek ellenére cigizni a mai napig nem hogy szégyen, inkább egyfajta sikk, divat. Plusz rágyújtani gyakrabban gyújtasz rá, mint mondjuk rúgsz be. Nem értem, miért kevésbé káros mint az alkohol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!