Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ebben az esetben tud segíteni...

~Gold'Y# kérdése:

Ebben az esetben tud segíteni a Pszichológus? (többi lent)

Figyelt kérdés

Most már körülbelül 2 hete van nálam az, hogy kicsit unottabbnak érzem magamat. Van amikor súlyos, van amikor csak kicsit. Nem tudom mitől lehet ez, de 2 hete ez azzal kezdődött, hogy bepánikoltam az iskolában. Hazajöttem, és hülyének éreztem magamat. Ezóta csak ezen jár a fejem, és nem tudok ezektől a pesszimista gondolatoktól szabadulni. Van, hogy a saját egészségem miatt aggódom, de van, hogy a hozzátartozóimért. Erre egy egyszerű példa, amikor elindultam iskolába, kiértem a sarokra, és késztetést éreztem arra, hogy visszanézzek, nem-e áll egy furgon a házunk előtt. Jó környéken lakunk, szósincs arról, hogy kirabolnának. Sok esetben előfordul az, hogy valami olyan fog következni a napon, amit szeretek. Például elmegyünk egy étterembe. 3 héttel ezelőtt nagyon boldog lettem volna. Most is boldog vagyok, viszont emellé a boldogság érzet mellé társul egy aféle "Mindent élvezni kell az életben, ezt sem szabad kihagyni" érzés. Régen nem gondoltam bele ilyen mélyen a dolgokba... Ez nagyon felkavar, és mivel egyik nap nagyon súlyos volt, szinte a semmiből tört elő, hogy semmihez nem volt kedvem, csak dögleni akartam. Aztán kimentünk az udvarra, és sokkal jobban éreztem magamat EGY KIS IDŐRE. Ebben az esetben tud segíteni a Pszichológus?

Válaszokat előre is köszi!

14F

2017. febr. 28. 08:18
 1/4 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem leírni, hogy minden szokásom a régi maradt, járkálok ki a barátaimmal, játszunk az udvaron, focizunk. De mindemellé odatársul ez az érzés, ami azt sugallja, hogy milyen rövid az élet. Szóval minden olyan mint a régi, csak éppen a fejemben ezt nem látom be.
2017. febr. 28. 08:20
 2/4 A kérdező kommentje:
De a legjobban mégis akkor nyomaszt ez az egész, amikor mélyen belegondolok ebbe, hogy mennyire megkeseríti ez az életemet. Olyankor egy olyan 5 másodpercig nagyon rossz, utána ez elmúlik. Kényszeresen gondolok bele ebbe az egészbe, a semmiből jönnek elő ezek a gondolatok. A kérdés továbbra is az, hogy segíthet ebben a pszichológus?
2017. febr. 28. 09:19
 3/4 anonim ***** válasza:
A te korodban lezajló hormonális változások kihatnak az agyi, lelki, hangulati, érzelmi működésekre. Ha ezzel tisztában vagy, akkor nem fogsz túlzott jelentőséget tulajdonítani az ilyen gondolatoknak. A pszichológus csak annyiban segít, hogy benned az az érzés keletkezik, hogy valaki foglalkozik veled és ez megnyugtat. Egyébként minden gondodat alapvetően neked magadnak kell megoldanod. Egyébként rosszul gondolod, mert nem kell mindent kiélvezni az életben, viszont sokféle ismeretet kell szerezni, hogy azok birtokában az ember adott helyzetben képes legyen kellő információk birtokában felelősségteljesen dönteni a saját életéről.
2017. febr. 28. 09:29
 4/4 anonim ***** válasza:
Ige, tud segíteni!
2017. febr. 28. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!