Az öngyilkos gondolatok milyen szintig normálisak?
Szerintem is van az a szint, amikor még csak gondolatkísérletként jelentkezik. Pl. én is elképzeltem már, hogy ha mondjuk közölnék velem, hogy halálos beteg vagyok és a hátralévő időszakban garantáltan nagy szenvedés várna rám, akkor elképzelhető, hogy nem várnám meg a fájdalmas véget. (Közben pedig tudom, hogy egy ilyen szituációban talán felülkerekedne az életösztön.)
A gond akkor van, amikor valaki egy megoldatlan helyzetben tekinti az öngyilkosságot alternatívának, tehát konkrétan megpróbál kimenekülni egy olyan helyzetből, amire reálisan lenne más megoldás is (még ha nem is egyszerű és kézenfekvő megoldás). Mert a depresszióból, párkapcsolati problémákból, stb.-ből ki lehet jönni, még ha nem is könnyen, de lehetséges. Van másik alternatíva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!