Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van itt olyan aki disszociatív...

Van itt olyan aki disszociatív személyiségzavarban szenved és mesélne pár élményt?

Figyelt kérdés

A Széttörve c. filmben láttam, hogy létezik ilyen és nagyon érdekelnének az ilyen emberek. Mindenkinek van ilyen agresszív személyisége mint a filmben Kevinnek?

Köszönöm!!

2017. jan. 30. 21:28
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Nos, be kell, hogy valljam, hogy nekem a Fekete hattyú, mint tudományos megfigyelésként témám volt az egyik szemeszteremben. Rengeteg kutatást végeztem, minden létező cikket elolvastam a filmmel kapcsolatban, és az bár igaz, hogy skizofréniára utaló jelei vannak Nina-nak, de hidd el nekem, amit abban a filmben látsz, az DID, csupán egy kevésbé ismert formája.

Mellé természetesen társul a pszichózis, ezért vannak doxazmái, hallucinációi, de nem skizofréniáról van szó a filmben.

2017. máj. 3. 07:44
 12/19 anonim ***** válasza:
77%
#11, elfogadom amit írsz, okkal nem vagyok pszichiáter :D de kérlek akkor hozz engem vissza a tévútról és áruld el mi a csuda az a DID? Mert eddig abban a hiszemben éltem, hogy blackoutok, esetenként idegentestérzés és több személyiség társul hozzá. Ninánál egyiket sem láthatjuk a filmben.
2017. máj. 3. 08:26
 13/19 anonim ***** válasza:

Könyv,ami egy 5-ös esetről szól:

Daniel Keyes:Ötödik Sally

2017. okt. 22. 22:05
 14/19 anonim ***** válasza:
92%

Igen van itt egy. Bár nekem nem akkor mértékű kieséseim vannak mint a Széttörve c. filmben ami egyébként elég jól jellemzi a betegséget a 24.személyiségen kívül mindegyik létezhet. Nekem saját magamon kívül 2 van. Az egyik az ellentetje a valodinak akaratos,magabiztos,erős(nek gondolja magat),biszexualis, csak stressz helyzetben jon elő. A másik gyengébb jellem túl érzékeny,folyton szorong, depresszios, viszont igazi nőként viselkedik,alltalában valami csalódás után jön elő.

Az én kieséseim pár órásak maximum egy naposak de így is elég borzasztóak,hogy egyik napról a masikra arra eszmélsz hogy eltelt egy nap. Ha még szeretnél valamit megtudni kérdezz nyugodtan.

2017. nov. 22. 22:35
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

#14 Nekem lenne pár kérdésem, ha nem bánod! :D

1. Mióta van disszociatív személyiségzavarod, hogy kezdődött, hogyan jöttél rá, hogy van 2 másik személyiséged?

2. Kommunikáltatok már egymással?

3. Milyen érzés, amikor kiesik az idő? Olyan, mint egy pislantás, vagy valami más?

4. Észreveszik az emberek a változást? És ha igen, mi a reakciójuk?

5. Egyáltalán nem szoktál emlékezni, ha egy másik személy van jelen? Fordítva ez hogy működik? (ők mennyire emlékeznek)

2017. nov. 24. 17:41
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

6 éves korom óta van. Sok rossz hatására és egy közeli rokon elvesztésére jött a gyengébbik. Az erősebb pedig alsóban amikor csúfoltak a többiek és féltem vissza szólni. Úgy jöttem rá,hogy sokszor arra eszméltem hogy éjszaka van vagy,hogy már jövök haza suliból. Amikor nem én vagyok a tudatban olyan mintha aludnék. Vagyis nem teljesen olyan mert nem álmodok akkor hanem nem látok nem hallok nem érzem a testem és hasonlók. Mondtam anyukámnak ezt a dolgot először nem hitte el ezt a dolgot de amikor látta,hogy a egyik pillanatról a másikra megváltotik a személyiségem elvitt az orvoshoz es o tovabb kuldott ahova kell. Évek vizsgálatai után derült ki,hogy mi a bajom. Hetente kétszer kell járni pszichológushoz a mai napig is azért,hogy kordában tudjam tartani a másik kettőt. Váltáskor kicsit fáj a fejem és elszédülök. Tudok beszélni velük és ők is egymással de én nem szeretek mert megterhelő a szervezetemnek.

2017. nov. 25. 21:19
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Neharagudj csak egyszerre sok volt ennyi kérdés :D

Sajnos egyáltalán nem emlékszek. A két alter emlékszik arra amit a másik csinál.

Igen észre veszik az emberek a változást. Mindíg van velem valaki amikor ez történik és elmondja,hogy mi történik.

De egyébként ritkán van váltás szerencsére hetente 2x-3x.

2017. nov. 25. 21:29
 18/19 anonim ***** válasza:
83%
Húú nagyon szépen köszönöm, hogy válaszoltál! :D
2017. nov. 26. 20:37
 19/19 Kis István Balázs ***** válasza:
12%
Nincs olyan hogy disszociatív személyiség,vagy ha van. Az is nagyon ritka. Nekem C-ptsd-m van(Komplett Possztraumatikus stressz Szindróma) amibe benne van a töredezett személyiség vagy identitás zavar.
2018. máj. 22. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!