Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Depresszió ellen alkohollal?

Depresszió ellen alkohollal?

Figyelt kérdés
Persze csak esetleg napi 1-2 pohár, amíg le nem küzdi valaki a problémákat.
2010. máj. 5. 17:41
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Az alkohol csak ront a helyzeten, semmi esetre sem tesz jót - ugyanis az alkohol is labilis hangulatot okoz, ugyanúgy, mint a depresszió!

A probémákat IGY nem lehet leküzdeni, viszont elég könnyen alkoholizmus lehet belöle.

2010. máj. 5. 17:48
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Az alkohol nem segíti megoldani a problémákat!!!Semmilyen mennyiségben!
2010. máj. 5. 17:49
 3/19 A kérdező kommentje:

Nem ettől lesz valaki alkoholista. Az egy hosszú folyamat. Ez csak átmeneti megoldás lenne. Kb mint a gyógyszerek. HIszen a gyógyszerek is függőséget okoznak, s véleményem szerint semmivel sem jobb.

Nem oldja meg a problémákat persze,csak jobb kedvem lesz tőle, ami által jobban telik a napom, s erőt veszek magamon.

2010. máj. 5. 17:52
 4/19 anonim ***** válasza:
Ez az alkoholizmus felé vezető lejtő eleje, akármit is mondasz, innen nagyon könnyű belecsúszni. Bármikor problémamegoldás gyanánt fogyasszál alkoholt, az egy lépés az alkoholizmus irányába. Keményen tisztázni kell magadban, hogy az alkohol nem problémamegoldó eszköz, és pont.
2010. máj. 5. 17:54
 5/19 anonim ***** válasza:
Nem, az alkohol nagy butaság. akkor már inkább fű, az orvosilag bizonyítottan enyhíti a depressziót, és kevesebb mellékhatása van, mint a gyógyszereknek. De leginkább semmi "segédeszköz". Ezek nem erre valók.
2010. máj. 5. 17:54
 6/19 A kérdező kommentje:
igen, a füvet is akartam írni igazából, hiszen az is jó hatással van, csak az drágább
2010. máj. 5. 17:56
 7/19 anonim ***** válasza:
90%
Kiegészítés: "Ez csak átmeneti megoldás lenne." --> Ez még csak átmenetileg sem lenne megoldás. A problémák nem attól fognak megoldódni, hogy iszol, hanem hogy megoldod őket. Azt meg józanul lehet. Viszont esetleg szerezhetsz egy olyan súlyos problémát, amihez képest a jelenlegiek majd viccnek tűnnek és relativizálódnak, erre talán jó lehet. Kb. mintha a sufni égését tűzoltás helyett a ház felgyújtásával akarnád megoldani. De a te életed, úgy tolod el, ahogy akarod...
2010. máj. 5. 17:57
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Én sokszor iszok.Depresszióm van nekem is és pánikbetegség / szociális fóbia.

Legalább amíg bódult állapotban vagyok az alkoholtól elfelejtem minden bajomat és boldog vagyok. :(

Persze ezzel nem azt akarom mondani hogy igyál te is mert az felold.

2010. máj. 5. 17:58
 9/19 A kérdező kommentje:

Kiegészítés: "Ez csak átmeneti megoldás lenne." --> Ez még csak átmenetileg sem lenne megoldás. A problémák nem attól fognak megoldódni, hogy iszol, hanem hogy megoldod őket. Azt meg józanul lehet.

Igen, persze meg kéne oldanom, csak magától nem megy.

Józanul lehet?! A gyógyszerek is egyfajta tudatváltozást idéznek elő. Akkor ennyi erővel, azok sem tartoznak a józan kategóriába. Tehát azok is károsak, amiket nem szabad használni.

2010. máj. 5. 18:33
 10/19 anonim ***** válasza:
Figyelj, én ezen nem fogok vitatkozni veled, mert ha tönkre akarod tenni az életedet, akkor tönkre is fogod tenni, ne tőlem várd ehhez az ideológiát, még olyan formában sem, hogy majd én győzködlek, hogy a gyógyszer más, te meg örülsz, hogy fogást találsz rajtam, és nem veszed észre, hogy saját magadat lovalod bele a hülyeségbe...
2010. máj. 5. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!