Szabálytalan szívverést okozhat a stressz?
Szinte biztos. Anno 40 éve volt egy olyan főnököm, aki kötelességének érezte naponta bebizonyítani, hogy ő tud mindent, minden beosztottja semmirekellő kenyérpusztító. Naponta több leb...t kiosztott nekem is, meg a többieknek is.
Hasonló tüneteim voltak akkoriban nekem is. Munkahely változtatás után megszűntek a tünetek.
Szóval, ha szervi elváltozást nem tapasztaltak Nálad, a lesza..m tabletta biztosan segíteni fog :)
Igen, összefügghet a pánikbetegséggel, de ez nem azt jelenti, hogy ne igényelne kezelést.
Én is pánikbeteg voltam, de ettől függetlenül a szapora pulzust és az extrázásokat (amikor ki-kihagy egyet a szív, utána meg kettőt is ver gyorsan) komolyan vették nálam. Ugyanis elmagyarázták (pszichiáter is), hogy ez korai kimerüléshez vezethet. Nálam ráadásul ez genetikai örökség is.
Elmentem kardiológushoz, kaptam 24 órás EKG-t, vérnyomásmérőt, volt szív-ultrahang, terheléses EKG, meg minden, aztán felírtak beta-blokkolót, amit folyamatosan szednem kell.
A pánikbetegségből sikeresen kigyógyultam (pszichológus segítségével), de a béta-blokkolót továbbra is szednem kell. Napi egy szem gyógyszerrel tökéletesen működik a szívem. Ennyit megér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!