Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért érzek ilyet? Kényszerbet...

Miért érzek ilyet? Kényszerbetegség lenne?

Figyelt kérdés

stabil párkapcsolatom van,barátaim,egészséges vagyok,családi hátterem is a helyén van mégis kényszert érzek arra hogy szándékosan bántsam magam(gondolok itt pl hajtepes,fej-és kéz utese,vagdosas,csipkedes,karmolas,harapas)ha meg látok 1 penget nem tudok neki ellenállni és olyankor mintha nem is én uralnám a testem.

elalváskor mikor becsukom a szemem úgy érzem mintha valaki ki akarna szúrni,emiatt alvás zavaraim vannak.

mikor órákon becsukom a szemem különböző alakzatokat látok pl törött üveg szilankok.

élvezem ha másoknak szándékosan(fizikai)fájdalmat okozok pl barátomat sokszor csipkedem(ez azért rossz neki mert műkörmöm van)jobb napjaimon karmolom és élvezem ha fáj neki.mikor "rám jött az 5 perc" pár éve egyik barátnőmnek sikerült eltornom az orrát.

ez mi lehet?nem szeretnék pszichologushoz menni. 14 eves vagyok ha ez számít.

2017. jan. 13. 21:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
menj pszichológushoz
2017. jan. 13. 21:46
 2/11 A kérdező kommentje:
nem szeretnék és a szüleimnek sem akarom beadni hogy pszichologushoz kell mennem mert ők nem értenék meg..csak a végső esetben szeretnék szakemberhez fordulni azok alapján hogy milyen válaszokat kapok(mennyire súlyos az "állapotom",elmulik-e)
2017. jan. 13. 21:48
 3/11 anonim ***** válasza:
Szadista vagy. Menj orvoshoz! Ha nem mész, és súlyosbodik az állapotod, bezárnak a diliházba.
2017. jan. 13. 22:13
 4/11 anonim ***** válasza:
*mazochista, de mindenképp kell a doki
2017. jan. 13. 23:42
 5/11 anonim ***** válasza:

"élvezem ha másoknak szándékosan(fizikai)fájdalmat okozok pl barátomat sokszor csipkedem(ez azért rossz neki mert műkörmöm van)jobb napjaimon karmolom és élvezem ha fáj neki.mikor "rám jött az 5 perc" pár éve egyik barátnőmnek sikerült eltornom az orrát. "

hoppá, tényleg szadista is egyben

2017. jan. 14. 13:04
 6/11 A kérdező kommentje:
tehát kell az orvosi ellátás mindenképp mert ez csak rosszabb lesz?😞
2017. jan. 14. 18:04
 7/11 anonim ***** válasza:

Tinikorban evolúciós okokból egekbe szökik az agresszió. A mai társadalomban azonban ez kiélhetetlen, így a kamaszok gyakran maguk ellen fordulnak vele.

Inkább sportolni menj, mintsem pszichológushoz.

2017. jan. 14. 18:33
 8/11 A kérdező kommentje:
mikor eltortem barátnőm orrát 8 éves voltam.kiskoromban(kb 4-5 evesen)mindig elképzeltem hogy egy kislányt aki fiatalabb nálam hogy lokom ki az auto/kamion elé,egyszer noverem mikor a masik szobában volt ot is kepzeletemben megkeseltem..szóval ez nekem nem tinedzserkori agresszió😕sajnos..
2017. jan. 14. 19:13
 9/11 anonim ***** válasza:

Ez nem kényszerbetegség.

A kényszerbeteg nem árt magának, ahogy a többi embernek sem.

Én is kényszerbeteg vagyok, de ez annyit tesz, hogy kényszerből számolom a szobám sarkait, kapcsolgatom a villanyt, rendezgetem az asztalt, stb...

2017. jan. 16. 18:27
 10/11 anonim ***** válasza:

Azzal indítanék, hogy a szüleid helyében alaposan megráználak. Akinek stabil kapcsolatai vannak, az egy másodpercig nem gondol olyasmire, hogy másoknak szándékosan ártson. El kell, hogy keserítselek, de két megoldás van. Az egyik, hogy sürgősen beszélsz a szüleiddel akik gyorsan elvisznek pszichiáterhez, aki gyógyszereket fog felírni. Talán életed végéig kell szedd őket, de ha elég kitartó vagy, elég lesz pár év kigyógyulnod ebből, hogy normális felnőtt életet élj.

Vagy, nem szólsz senkinek és folytatod ezt, míg a "stabil kapcsolataid" mindegyikének tele lesz a hócipője, mert vagy magadnak vagy egy barátodnak okozol olyan sérülést, ami nem marad következmények nélkül.

Lehet választani! Gyakorlatilag gyerek vagy, de eldöntheted mit akarsz. Az állapotod súlyos,úgyhogy ezt kezeltetni kell.

2017. jan. 22. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!