Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek lenne olyan...

Szerintetek lenne olyan pszichológus, aki ezzel a szöveggel nem küldene el? 22/F

Figyelt kérdés
Fontolóra vettem hogy tényleg elmegyek. Úgy fogom kezdeni, hogy lehet hogy furcsának tűnök (de hát normális ember nem akar pszichológushoz menni, szóval ez normális), de megkérdezném hogy miben hisz? Ha hisz akármiben is, akkor felajánlom neki hogy meghallgatom, és ha sikerül meggyőznie akkor kifizetem neki amennyit kér, és hozzá fogok járni. Lenne olyan aki belemenne ilyenbe és nem egyből a pszichiátriára küldene?
2017. jan. 11. 23:58
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Én ha el is mennék egyhez, akkor úgy kezdeném, hogy ha valóban jó szakember, akkor találja ki hogy mi a bajom, kérdezzen én meg válaszolok.

Van egy barátom, neki néha elég volt rámnéznie, és kitalálta mi a helyzet, sokszor egyre gondolunk. Tőle nem várom el persze hogy segítsen. Ha egy pszichológusnál nem érezném ezt a fajta összhangot, semmi értelmét nem látom az egésznek. Arra pedig elég kevés esély van hogy találomra kiválasztok valakit és elsőre tökéletes lesz.

#7 Az, hogy hülye vagyok-e, lehet, de szubjektív vélemény, azt viszont elutasítom hogy ki akarok tűnni és uralkodni akarok másokon. Sokat elmond a te elképzelésedről, hogy pár sorból meg van a diagnózis, köszönöm.

2017. jan. 12. 12:16
 12/17 anonim ***** válasza:

Azt csinálsz, amit akarsz. A te életed, a te választásod, hogy nem kezelteted magad. Csak hátráltatod ilyen ostoba szövegekkel a saját gyógyulásodat. Gratula :)

Te nem is akarsz a gyógyulás útjára lépni, csak akadályokat gördítesz saját magad elé! :D

2017. jan. 13. 01:06
 13/17 anonim ***** válasza:

# 11: Elég érdekes a gondolkodásmódod... ha neked ilyen igényeid vannak, akkor fordulj inkább egy jósnőhöz, ő majd találgat neked a pénzedért. Amit te szeretnél, az teljesen ellentétes a pszichológiával. Az ember személyisége nagyon összetett: azt, hogy egy ember milyen probléma-csomagot cipel, nem lehet ránézésre megmondani. A pszichoterápia lényege, hogy a páciens és a terapeuta között apránként, fokozatosan kialakul egy olyan bizalmi viszony, amiben egyre mélyebb és mélyebb tudattalan tartalmak törhetnek felszínre. Tehát ami elsőre látszik, az csak a felszín.

Elég sok ember terápiáját láttam már közelről, és kivétel nélkül mindenkinél átalakult menet közben a terápiás cél és más problémákat kezdtek el meglátni, mint amikor belevágtak. Amit te jelenleg problémának gondolsz, az valószínűleg inkább más tényezők következménye.

Ez olyan, mint amikor valaki kezel egy beteg fát, aminek szemmel láthatóan probléma van a leveleivel, ágaival. De az igazi probléma a gyökereknél keresendő, ami láthatatlan. A terápia erről szól: hogy fokozatosan feltárja a gyökereknél rejlő problémákat.

Te azt hiszed, hogy az a jó szakember, aki ránézésre tudni véli, hogy mi bajod. Nem. Ő a kókler. A jó szakember mélyre ás, ehhez viszont időre és bizalomra van szükség. (A részedről is.) Az, hogy már eleve úgy vágsz bele, hogy bizalmatlan vagy és tesztelgetni akarod a terapeutát, magában hordozza a kudarc esélyét. Így nem fog működni. Úgy működik, ha rábízod magad a szakemberre és elhiszed, hogy tényleg segíteni tud. Érdeklődj, kérj ajánlásokat, aztán figyeld, hogy a személyiséged mennyire illik a kiválasztott terapeutáéhoz. Ezek számítanak, a többi az ő dolga, nem neked kell irányítanod!

2017. jan. 13. 10:30
 14/17 anonim ***** válasza:

"Ezek számítanak, a többi az ő dolga, nem neked kell irányítanod!"

Pontosan. Amúgy nem is tudnád - erre írtam, hogy ilyen gyenge próbálkozást még én is lekeverek, pedig nem pszichológusként dolgozom.:-)

2017. jan. 13. 11:02
 15/17 A kérdező kommentje:
#13 Ez egy vicc, ha ilyen felfogásom lenne akkor templomba kellene járnom, az is megoldaná a bajomat. :DD
2017. jan. 13. 12:38
 16/17 anonim ***** válasza:

Te írtad: "ha valóban jó szakember, akkor találja ki hogy mi a bajom"

A pszichológus az anamnézis-felvételen kívül nem kérdezget, hanem arra kíváncsi, hogy TE magadtól mit mondasz el. Tudok olyan (egyébként kiváló) pszichológusról, aki hozzád se szól, ha nem beszélsz, képes 50 percen át hallgatni veled együtt, amíg rá nem jössz, hogy a te érdeked, hogy beszélj! Egy ismerősömmel megcsinálta: 3x50 percet ültek végig szinte egy szó nélkül, és ezért az ismerősöm fizetett a "csöndért". De egy életre megtanulta, hogy beszéljen a problémáiról, úgyhogy végül is megérte az árát. :)

2017. jan. 13. 12:42
 17/17 anonim ***** válasza:

Okost és tapasztalt volt az a pszichológus :D

Megadod a nevét, számát? Nem nekem kellene, de valakinek ajánlanám. Köszönöm.

2017. jan. 13. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!