Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Fiúsan neveltek, de lány...

Fiúsan neveltek, de lány vagyok! Segit valaki?

Figyelt kérdés

Három nővérem van, és a szüleim nagyon szerettek volna egy kisfiút. De bánatukra én is lány lettem. Kiskoromban mindig fiúsan öltöztettek, és fiúsra vágták a hajam. Hiába könyörögtem, hogy ne vágják le, az volt a válasz mindig, hogy igy könnyebb kezelni. Hisztiztem, hogy szoknyát vehessek fel, de szinte soha sem engedték, az volt az ürügy, hogy hideg van még, stb... Nyáron sem akarták engedni. Állandóan sportcipőben járattak, mert szerintük az praktikus. Rózsaszin ruhákat sem vettek nekem, soha! Mindig is irigyeltem a kislányokat, hogy szoknyában járhattak, hosszú hajuk volt, és kopogós cipőt is hordhattak. Nézem a régi fényképeket, és úgy nézek ki mint egy kisfiú!Kiskoromban szinte már el is hittem, hogy én tényleg fiú vagyok. És sokszor felteszem magamnak a kérdést, hogy anyu miért tetted ezt velem???

Apu úgy érzem, hogy sohasem szeretett. Mikor megszülettem, és megtudta, hogy én is lány vagyok, napokig csak sirt.

Ma már 24 éves vagyok, és úgy érzem, hogy csak magammal foglalkozok, pedig tudom hogy ez nem helyes. Rengeteg időt töltök a fürdőszobában, kényszeresen tisztálkodom, szinte csak rózsaszin ruhám van. Sminkelem is magam, minden ami nőies. Csak az a baj, hogy túlzásba viszem. Sokan mondták már, hogy beteg vagyok, mert már nem normális, hogy ennyire csak a testemmel és a kinézetemmel törődök. Természetesen a férfiak után vonzódok.

Nagyon fáj, hogy ez igy történt. Még mindig úgy érzem, hogy le kell "vedlenem" a fiús énemet, pedig már tudom, hogy nincs!Mások szerint szép vagyok, és nőies. De valaki segitsen! Hogy tudnék lelki békére találni?

2010. máj. 4. 13:55
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
pszichológust keress meg
2010. máj. 4. 14:04
 2/9 anonim ***** válasza:
53%

Hát.... nekem csak finoman, de hasonló volt, csak fordítva.

Én se tudok hová menni és mit csinálni.

Ez van :(

2010. máj. 4. 14:18
 3/9 anonim ***** válasza:
42%
Ebben a levélben valami nem stimmel. Én is csatlakoznék az előttem íróhoz: fordulj szakorvoshoz.
2010. máj. 4. 14:21
 4/9 anonim ***** válasza:
90%

Hát nem lehetett egyszerű gyerekkorod... Most viszont önálló, felnőtt ember vagy már, és a saját kezedbe veheted a sorsodat.

Az már nagy előny, ha tudatosult benned, hogy túlzásba viszed a nőieskedést. :) Ez az első lépcső. Továbbá, azt is tudod, és ki is mondod, hogy szép vagy, csinos vagy. Újabb jó pont.

Fogd magad, vegyél fel egy kevésbé kihívó ruhát, lapos sarkú szandált (mondjuk olyan sokszíjas saruszerűt, az nőies, de nem hivalkodó), pici fülbevalót. Tudatosan vásárolj pár "közönséges" ruhadarabot, és figyeld meg, nem fogod rosszabbul érezni magad. Ez majd ad erőt. Lehetsz nőies anélkül is, hogy erre felhívd minden szembejövő figyelmét. Sőt, majd amikor jönnek az első pozitív visszajelzések, azokból sok erőt meríthetsz majd.

:)

Fel a fejjel!

2010. máj. 4. 14:23
 5/9 A kérdező kommentje:
Nem hazudok, miért hazudnék? Úgy érzem, hogy még mindig itt van velem a fiús énem, és nem tudok tőle megszabadulni. Tényleg vissza kéne fognom magam. De olyan nehéz... :(
2010. máj. 4. 17:09
 6/9 anonim ***** válasza:
Ki kell egyezned a fiús éneddel, és elfogadnod, hogy te egy fiús nő vagy.
2010. máj. 4. 22:05
 7/9 anonim ***** válasza:
Aki lelki bajt gyógyítani tud, az a pszichoterapeuta. Lehet akár pszichológus, akár pszichiáter, a lényeg, hogy terapeuta kiképzett terapeuta legyen. A legeredményesebb az, ha nagy gyakorlatú, hipnózissal is gyógyító pszichoterapeutához fordulsz segítségért.
2010. máj. 5. 00:08
 8/9 A kérdező kommentje:

De én "gyárilag" nem lennék fiús! Csak annyira szerettek volna egy kisfiút, hogy azt hitték, hogy ha majd fiúsan nevelnek, lesz egy "kisfiuk".

Kérlek ne nevezzetek fiúsnak! Nem vagyok az, csak annyira belém nevelték, hogy nem tudok szabadulni a gondolattól.

Egyáltalán nincsenek férfias szokásaim! Tényleg nem ártana kipróbálni a hipnózist egy pszichoterapeutával.

2010. máj. 5. 12:08
 9/9 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kéne ezen ennyit rágódni! Ma már klassz csaj vagy, és ez a lényeg :-)

Ha viszont tényleg ennyire mély nyomokat hagyott benned és nem csak magadat sajnáltatod, akkor érdemes lenne pszichiáter segítségét kérni. Ezen mi itt nem tudunk segíteni látatlanba.

2010. máj. 5. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!