Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Fotografikus memóriám lenne?

Fotografikus memóriám lenne?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Észrevettem hogy sokkal könnyebben jegyzek meg dolgokat mint mások. Iskolába járok (16 éves vagyok) és ott is elég ha egyszer átolvasom a jegyzetemet vagy a tankönyvet, és tudom az anyagot. Hanszeren is játszok és ott is ha egyszer eljátszom a darabomat onnantól kezdve már megy fejből is (bár ennek lehet hogy semmi köze hozzá).

Ez fotografikus memória? Vagy egyszerűen csak jó a memóriám? Esetleg vannak itt olyanok akik fotografikus memóriával rendelkeznek? Nektek milyen érzés? Miből jöttetek rá?

Bocsánat ha rossz a besorolás, nem tudom hova tartozik ez a téma.

2017. jan. 3. 20:50
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Erre van egy nagyon jó teszt olvass el egy rövid könyvet mondjuk 50 oldalas legyen majd ha elolvastad vársz kéthetet és elkezded vissza idézni.
2017. jan. 3. 20:52
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Hát ebből még nem szűrnék le ilyen következtetést, mert ebben - bocsi - én semmi különlegeset nem tudok felfedezni.
2017. jan. 3. 20:59
 3/5 anonim válasza:
jó a koncentrációképességed mindenesetre
2017. jan. 3. 21:10
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Akinek fotografikus memóriája van, az nem a napi anyagot, hanem akár az egész könyvet megjegyzi egyetlen megtekintés után.

Telefonkönyvvel próbálkozhatsz, hogy megy-e a dolog.

2017. jan. 4. 18:00
 5/5 anonim válasza:
100%
Szerintem nincs fotografikus memóriád (nem bántásként írom)
2017. jan. 11. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!