Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Félek az autóvezetéstől, mit...

Félek az autóvezetéstől, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Középkorú férfiként azt hiszem azért nincs még jogsim mert félek a vezetéstől.

Kezd nagyon gáz lenni, hogy nem tudok vezetni.

Sose érdekeltek az autók,nem is tudok róluk semmit.Gyanítom a szőke nő szintje alatt vagyok !!

Hogy vehetném rá magam,hogy egyáltalán megpróbáljam. Legfeljebb sok pénzt dobtam ki az ablakon :-(

Már nagyon kínosnak érzem.Majd mutogatnának meg beszélnének róla,hogy csak most tanulom, a 17-8 évesek már jobban értenek hozzá,beülni a fiatalok özé aki szintén hülyének néznének,hogy mennyire nem értek hozzá.

Stressz,hogy megáll mellettem egy busz,zebra,járókelő,ónos eső és domboldalon kell majd elindulni.

Meg megjavítani,alkatrészek,stb

Ez mind stressz. Már most görcsölök pedig le kell majd tennem.

Mit csináljak,hogy ne féljek tőle?

2016. dec. 29. 16:05
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
86%

Te nem a vezetéstől félsz hanem a többi embertől. Megfelelési kényszered van. Miért nem sz*rod le, hogy mit gondolnak rólad mások? Nincs jogsid? Nincs jogsid, és kész. Ennyi, téma lezárva. Minek görcsölöd túl? Ha úgyis rettegsz, minek erőlteted? Akinek emiatt kevesebb vagy a szemében, nem érdemli meg a figyelmedet egy másodpercig sem.

7-es voltam.

2017. jan. 6. 10:15
 22/33 A kérdező kommentje:

Lehet,hogy már megfelelési kényszer is van bennem.

Elvégre elvárható,hogy valaki a koromban tudjon vezetni.

Fel sem merül az emberekben,hogy nem tudok annyira természetes.

Sok szempontból hátrányos is.

Akkor is rohadtul félek tőle ! A vezetéstől is meg attól is, hogy kiröhögnek.

2017. jan. 6. 13:06
 23/33 evimeri ***** válasza:
Mint már írtam, akkor inkább ne vezess, mert ha ilyen fokon rettegsz könnyen balesetet okozol. Ha majd valaki meghal miattad és visznek a sittre, hiába hivatkozol arra, hogy te csak megakartál felelni az elvárásoknak. Semmi ciki nincs abban, ha valaki egész életében még nem vezetett és nem is fog. Akkor az is ciki, hogy nem mindenki lett orvos, ügyvéd, tanár stb. Mindenki másban a jó és máshoz ért. Nem vagyunk tökéletesek. Engem nő létemre érdekel a vezetés, már az E kategóriánál tartok. Viszont nagyon sok nőies dolog nem érdekel, még sem érzem magam rosszabbnak bármelyik nőnél. Attól, hogy nem tudsz vezetni semmivel sem vagy rosszabb más férfinál.
2017. jan. 7. 13:16
 24/33 veterán vas ***** válasza:
100%

Túlliheged ezt az egészet.

Ha nem szeretsz és nem is akarsz vezetni, akkor nem kell. Szerinted mi értelme lesz a jogosítványnak, ha soha nem ülsz majd autóba? Számtalan olyan ismerősöm van, aki keservesen sokadik nekifutásra vizsgázott le, és azóta sem vezetett egy métert sem. Akkor meg minek?

Gyűjtögetni akarod a stresszhelyzeteket és a negatív élményeket? Esetleg a büntetőcédulákat és a baleseti jegyzőkönyveket? Nem hinném, hogy erre vágysz.

Nem vagy operaénekes, nem Te festetted a Mona Lisa-t és még sok mindent mást sem tudsz. És???

Mit számít?

Bizonyára vannak olyan foglalatosság az életnek, amiben jó vagy, amihez értesz, és amit örömmel csinálsz.

Foglalkozz azzal.

2017. jan. 7. 15:16
 25/33 veterán vas ***** válasza:

Bocsánat, a vége helyesen:

..bizonyára vannak olyan foglalatosságok az életben....

2017. jan. 7. 15:20
 26/33 anonim ***** válasza:

Ha valaki, hát én eléggé féltem a vezetéstől. Ráadásul először nem is személykocsiból tettem le. Mezőgazdasági suliba jártam, volt kötelező Kresz elméleti oktatás, és aki akart lehetett traktorból vizsgázni.10-en voltunk fiúk az osztályban, 3-an jelentkeztek oktatásra. Az egyik én voltam.

Itt a forgalmi előtt volt rutinvizsga is. Nekem ment legrosszabbul a pótkocsira tolatás. Aztán eljött a vizsga napja, a 2 srácot meghúzták, én átmentem. Ehhez képest a személykocsi sokkal könnyebb, melletted az oktató, ha gond van, segít. Ha esetleg úgy érzed, türelmetlen az oktatód, válthatsz sulit, elég sokan foglalkoznak ilyesmivel.

Jó ötlet, amit írtak előttem, ha vidéken laksz, valakivel menjetek ki elhagyatott, ritka forgalmú útszakaszra.Pótóra is jó ötlet, amit írtak, nekem is kellett.

Nem úgy születik senki, hogy tud vezetni, előbb-utóbb bele fogsz jönni Te is. Jó dolog, ha van jogsi. Fel a fejjel!

2017. jan. 28. 12:12
 27/33 anonim ***** válasza:
Én elköltöttem egy rahedli pénzt rá, és nem sikerült a vizsga, aztán abbahagytam. 50+ vagyok. A kulcskérdés a korrekt és jó oktató. Csak ilyet rohadtul nehéz találni, maffiás szakma lett a gépkocsioktatás. Sok a megalázó helyzet. Szóval ha ennyire félsz, akkor nehezen fog menni. Én is nagyon féltem, nagyon muszáj lett volna, hogy legyen jogsim, de az életem és egészségem fontosabb, engem baromira kikészitett az egész.
2017. jan. 28. 21:37
 28/33 anonim válasza:
ferfi vagyok én is felek a vezetestol, nekem sincs jogsim, a halaltol nem félek, attol viszont igen hogy elutok valakit es meghal engem meg lecsuknak, vagy balesetem lesz túlélem es sulyosan megserulok ez sokkal rosszabb is lehet mint a halal, nekem is mondtak már tegyem le de engem nem érdekel mások velemenye, ha ennyire felsz ne csináld, foleg ne mások velemenye miatt azt le kell carni.
2017. febr. 8. 17:31
 29/33 anonim ***** válasza:
Nem csoda hogy sokan levizsgáznak aztán nem vezetnek.Főleg mi nők.Részben azért,mert olyan tróger,negatív hozzáállású oktatójuk volt az összes.Ha azt hallod 1.óra után hogy jobbnak látja nem j-t szerezni,egyáltalán vezetni nem csoda ha megutálod.Nekem ilyen f... a tanár,de 1.hónapig még nem látom,aztán igyekszem minnél hamarabb be is fejezni,és végre levizsgáni.Biztatás helyett elég a sok rohadt kritikából.Szerintem keményebben le fogom állítani,mint eddig,mert a szép szó neki is magas.
2017. febr. 8. 18:36
 30/33 anonim válasza:
79%
ha meglesz a jogsid te akkor se nagyon fogsz vezetni sztem mert felni fogsz, ez igy cikibb mint ha sose lett volna jogsid, de lehet hogy igy le se birsz majd vizsgazni es kidobsz sok penzt az ablakon, vagy ha meglesz es megis vezetsz a felelem miatt hibazol majd es nagy bajt csinalsz. ilyen ember ne akarjon vezetni sztem.
2017. febr. 9. 09:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!