Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ezt diszkalkuliának hívják?...

Idfdfgdfh kérdése:

Ezt diszkalkuliának hívják? Mit lehet ezzel kezdeni?

Figyelt kérdés

Következő a helyzet: májusban érettségizek, és a matek egyes területein felmerült a kérdés hogy csökkent képességeim vannak. A helyzet nem egyértelmű, mert a tananyag nagy részét értem, dogákban használni is tudom a megtanultakat, sőt, általában tanulás és minden megerőltetés nélkül tudok ötöst írni. Ez főleg ott igaz ahol át kell látni a feladatot, pl geometria, térgeometria különösen.

A probléma ott kezdődik amikor egyszerű számolási feladatok vannak. Konkrét példa erre a koordináta geometria. Például ha vektorok koordinátáival kell számolni. Lényegében kis számok összeadása, szorzása. Képes vagyok megoldani ezeket is, csak nagyon lassan. Csak hogy kipanaszkodjam magam: tavaly egymás után 3 röpdogát írtunk ezekből, és nem volt más feladat, csak koordinátákat összeadni, kivonni, esetleg többszörösüket venni. Kb 20 művelet volt, 5 perc alatt megírható dogák voltak, de nekem mind 3 egyes lett. Amit megoldottam mind helyes volt, de sajnos nem volt elég a ketteshez sem..

Ugyanezt kell elképzelni az összes ilyen feladatnál, nem csak matekon, mondjuk bioszon is ahol táblázatba kell írni a különböző allélkonbinációkat (bocsánat a sok szakzsargonért).

Hogy hívják ezt, és mit lehet vele kezdeni?

Azt mondták hogy esetleg matek érettségin több időt adnak, de így 12.-ben már ezt esélytelen kijárni

Van esetleg valakinek hasonló problémája? Mik a tapasztalatok?

2016. dec. 25. 23:08
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Most az a gond, hogy mennyi 2+2 vagy az, hogy esetleg nem jut eszedbe egyből, hogy hogy kell 2 vektort összeadni, összeszorozni?

Szorzótáblát letudnád írni? Megkérdezi valaki mennyi 6x7, megtudod mondani?

2016. dec. 25. 23:16
 2/4 A kérdező kommentje:

Minden eszembe jut, mindent tudni szoktam biztosan, csak ilyen egyszerű feladatsorokat piszok hosszú időbe telik megoldanom, mindegy mennyit gyakoroltam előzetesen. Talán jobban be kellene határolnom mik ezek a feladatok?

Itt az egésznek ugye csak akkor van jelentősége ha mondjuk pont egy 17 pontos feladatot kapok érettségin pont koordináta geometriából.

A 7-8-9-cel való szorzatoknál azonnal nem tudom rávágni az eredményt, de 1-2 másodperc alatt eszembe szokott jutni.

2016. dec. 26. 01:20
 3/4 dq ***** válasza:
100%

Lehet használni érettségin számológépet, nem?

Vagy, számológéppel sem tudnád megoldani ugyanazokat a feladatokat amikre 1-t kaptál olyan gyorsan, mint a társaid?

2016. dec. 26. 01:44
 4/4 anonim ***** válasza:
Sajnos ezzel már.semmit nem lehet kezdeni. Ha elmúltál már 18, nem kaphatsz papírt.
2017. jan. 29. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!