Ti orvoshoz vinnétek a gyereketeket ilyen esetben?
Ha kiderülne, hogy évek óta vagdossa magát és valaki elmondaná nektek...
Vagy úgy alapjáraton véve mit tennétek?
Elvinném orvoshoz, de egyből családterápiára mennénk.
Az nem normális dolog, ha évekig fel se tűnt a szülőknek, hogy ekkora baj van!
Pszichológushoz vinném első körben, aztán meglátjuk a továbbiakat.
Nem olyan könnyű felismerni a depressziót, mint azt sokan gondolják, arról nem is beszélve, hogy az önvagdosás bizonyos értelemben trendi lett a tinik körében. Ettől persze még foglalkozni kell vele. Tudok olyan srácról, aki szintén vagdossa magát időnként. Nagyon jó a családi háttere, rendszeresen vannak közös programok, beszélgetések, jó a kapcsolata a szülőkkel, népszerű a suliban, sikeres a csajoknál, különösebb anyagi gondok sincsenek. Nem meztelenkedik a szülők előtt (ahogy a legtöbb tini sem), így nem látják a nyomokat.
Elég furcsa, ha ezt egy szülő évekig nem veszi észre.
Amúgy igen, orvoshoz vinném, é majd eldönti elég-e a pszichológus vagy nem.
Nem, nem vinném. "Minek az?" Akinek ezek után kérdés, az ássa el magát. Annak nem kell gyerek, mert azt se tudod mihez kezdj vele, ha baj van.
Azonban e helyett: gyorsan rohannék a Gyakorira és az okostelefonom közelébe, hogy ide fel tudjam csapni, mert annyi tyúkeszed sincsen, hogy felnőtt létedre eldöntsd mit kell tenned! Hány éves vagy? Döbbenet.... Ezek szaporodnak.
XDD ha azt akarnám, hogy figyeljenek rám otthon, ahhoz a vágás édeskevés lenne. Nem az van, hogy félek a pszichológustól, hanem akkor úgy érzem végérvényesen el lenne könyvelve, hogy kattant vagyok aki nem való az életre. Igyekszem leszokni róla egyedül, de nem tudom volt/van-e a válaszolók közt dohányos? Kb olyan mint leszokni a cigiről...
Van, hogy megfogadom, ez volt az utolsó és sokszor teljesen úgy vagyok vele, hogy minden mindegy. De már javulok. Ritkábban csinálom és akkor is olyan helyre amit gyakrabban fed ruha mint a kezet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!