Életem végéig marad velem ez a fóbia? Avagy leküzdhető?
Én is ilyen voltam. Már attól is elpirultam, ha a suli ajtajában álltak mások és néztek, ahogy megyek.
Ma már semmi ilyen gondom nincs.
Tinédzserek gyakran elpirulnak. Később már vastagabb a bőr az arcunkon, nyugi.:)))
Sose hittem volna, de ma már tudok sok ember előtt beszélni. Nem szeretem ma se, de nem keseríti meg az életem.
Keress egy jó pszivhológust, aki ad tanácsot, ill vannak ilyen lelki segély szolgálatok, ingyenes tel. számmal, google a barátod.
Amúgy nagyon valószínű, hogy el fog múlni, ez nem betegség, ez a személyiség-fejlődésed része. A legjobb, ha tudatosan keresed az ilyen számodra arc piritó szituációk lehetőségét, és fejest ugrasz a mélyvízbe. Eleinte lehet, hogy kudarc lesz, de 2-3 alkalom után, mikor az előzőekből már nem csak a kudarcot látod, hanem azt, hogy MEGCSINÁLTAD, KÉPES VAGY RÁ, már elvörösödni se fogsz. E
Egy alapos berúgás jó társaságban is sokat old a gátlásokon. Ezzel nem azt mondom, hogy kezdj el mértéktelenül alkoholizálni, de egyszer-egyszer az életben nem árt, ha jól berúg az ember. És akkor vissza tudsz emlékezni arra a felszabadult állapotra, és alkohol nélkül is könnyebben le tudod utánozni. :)
Sok sikert!
eritrofóbiának hívják. nekem pár évig eltartott és most sem tökéletes a helyzet, de legalább már nem akarok meghalni.
van valami változás nálad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!