Escitil mit várhatok?
A pszhilógusom írta fel, és eléggé félek a mellékhatásoktól amiket írnak róla. Viszont nagyon durva szorongások jönnek rám, stresszes vagyok meg ilyesmi, sőt még mostanában merevedési zavarjaim is vannak.
Soha nem voltam még pszhilógusnál , de amikor ezeket elmondtam neki elküldött egy "terheléses ekg"-ra vagy micsoda, tehát hogy nincs e szívritmus zavarom. Azt mondta, ha nincs akkor ezt a gyógyszert kell szednem mert a szorongásokat feloldja, de idő kell amíg kifejti a hatását 2-3 hét, és a merevedésre is jó hatással lesz.
Okés, de itthon megnéztem annyi mellékhatása van mint az állat (ahogy szokott is lenni kb minden gyógyszernél , főleg az antidepresszánsoknál).
Mondtam ott neki is, hogy nincs e a merevedésre rossz hatással ez a dolog?? Erre meg annyit mondott, hogy csak hallgassak rá. Tényleg nem akarok okoskodni, mert nyivlán azért van a helyén mert nem egy hülye ember, de kicsit félek.
Tudnátok tapasztalatokat írni erről? 24f
Szia!
Az escitil (ahogy az összes többi SSRI) okozhat szexuális zavarokat, libidőcsökkenés, merevedési zavar, orgazmusképtelenség. De nem szentírás nálam pl ezek nem jelentkeztek. Sőt, semmilyen mellékhatást nem tapasztaltam.
Az első két hétben a tüneteid rosszabbodhatnak, ezért szoktak mellé nyugtatót adni.
Az escitil egy elég jó, új generációs antidepresszáns, sokkal kevesebb mellékhatással. Nekem teljes mértékben bevált, de ha te érzékelsz bármilyen mellékhatást, menj vissza a dokidhoz, aki adhat másik gyógyszert.
A szorongás egy mocsok betegség, nem kell vele együtt élned. A gyógyszer azért van, hogy segítsen.
Kitartást kívánok!
Ha bármilyen kérdésed van, írj nyugodtan privátban.
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!